Liderii PSD se bat pe banii RATB-ului și RADET-ului

 Conform ordonanței privind guvernarea corporativă, la sfârșitul lunii martie a anului 2013, au fost numiți membrii consiliilor de administrație la cele două regii ale municipalității. A urmat o perioadă de implementare a planului de administrare la RADET și una de construire a unui plan de administrare la RATB.

2012_07_11_consiliul primariei capitalei -votare 1_rsz
PSD este stăpân peste RATB și RADET

„În calitate de lider al grupului consilierilor generali PNL, parte a majorității de la acea vreme din Consiliul General al Municipiului București, am urmărit și sprijinit îndeaproape activitatea RADET-ului, în timp ce de activitatea RATB-ului s-au ocupat fostii colegi de la PSD. Mulțumită PSD-ului, anul acesta cele două regii sunt supuse celui mai greu test, mai greu decât economia de piață sau lipsa de finanțare: schimbarea conducerilor la nivel de consiliu de administrație de câteva ori pe an”, explică alesul general al Capitalei, Cornel Pieptea.

Deși ordonanța privind guvernarea corporativă stabilește mecanisme clare de evaluare și înlocuire a membrilor consiliilor de administrație, noua majoritate politică construită în jurul PSD le ignoră cu lejeritate, susține acesta, explicând faptul că anul acesta, în luna aprilie, și după ruperea USL în Consiliul General, majoritatea PSD a revocat consiliile de administrație ale celor două regii, fără temei legal, și a numit conduceri interimare.

„Întrucât Prefectul municipiului București a atacat hotărârile PSD, după mai puțin de două luni, membrii selectați în cursul anului 2013 în consiliile de administrație au revenit în funcții. Frustrați de această situație, în sedința ordinară a Consiliului General din data de 4 septembrie, consilierii PSD reintroduc pe ordinea de zi un nou proiect de hotărâre privind revocarea membrilor celor două consilii de administrație. Deoarece hotărârea adoptată nu este încă publică nu pot decât să presupun că PSD-ul dorește numirea altor membri în consiliile de administrație”,  a mai precizat liderul aleșilor generali liberali.

Situația RADET și RATB

Anul acesta, RADET-ul se află pentru prima dată după anii ‘90 pe o direcție bună și cu o strategie clară: transformarea regiei în societate, fuziunea cu ELCEN-ul și eficientizarea societății. Pe de altă parte, RATB-ul se află încă în căutarea unei strategii. Nu există nici un plan de administrare, directorii nu au nici o viziune de management, iar situația financiară devine din ce în ce mai dificilă.

„Numirea unor specialiști în relații publice, geografie sau istorie nu va face decât să îndepărteze RADET-ul de la drumul bun, iar RATB-ul să se adâncească și mai mult în criză”, este de părere alesul care până mai de curând s-a ocupat de Regie și participa la ședințele CA-ului.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here