Polițist cercetat de superiori că i-a criticat pe susținătorii PSD-ului

i-a criticat pe susținătorii PSD-ului protestul psd protest reușit mitingul psd din bucurești

Un polițist a fost cercetat de superiori că i-a criticat pe susținătorii PSD-ului care erau duși cu autocarul la mitingul partidului din Piața Victoriei, într-o postare pe pagina unui politician, potrivit vicepreşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor din România SNPR DECUS, Bogdan Bănică.

Este vorba despre un agent principal de poliţie vâlcean care a făcut un comentariu pe pagina de socializare a unui politician. Comentariul a fost postat în luna iunie a anului trecut şi era adresat călătorilor dintr-un autocar şi nu politicianului pe pagina căruia a comentat.

Se pare că acesta nu are voie să își exprime opinii politice în public, încălcând astfel Statutul poliţistului. Iată cum arăta mesajul polițistului: „Mamă, ce mecle aveţi… zici că sunteţi luaţi de acasă cu forţa şi băgaţi în autocare. De fapt, stai că vi s-au propus 2 mici şi o bere la PET. Să vă fie ruşine! Din cauza voastră ţara asta este unde e… La copiii şi nepoţii voştri nu vă gândiţi, egoiştilor analfabeţi!?”, ar fi postat polițistul.

„În data de 09.06.2018, printr-o conduită incorectă, aţi publicat pe pagina de socializare Facebook a unei persoane politice şi membru al unui partid politic, folosind un limbaj neprincipial (…) mesaj de dezavuare, de dezaprobare a manifestaţiei politice, exprimând astfel, în mod indirect, opinii politice în public”, se arată în înştiinţarea primită de către poliţist.

Pe de altă parte, conducerea IPJ Vâlcea spune însă că poliţistul nu a fost cercetat şi nici sancţionat disciplinar, ci doar doar atenţionat pentru preîntâmpinarea sancţionării unor abateri disciplinare. Măsura a fost luată după ce s-au efectuat verificări şi s-a constatat că nu s-au respectat obligaţiile, îndatoririle şi interdicţiile pe care le are poliţistul, conform Legii nr.360/2002 privind Statutul poliţistului.

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here