Hotărârile CGMB, trecute la ”SECRET”!

Consiliul General
Consiliul General

Consiliul General

Aleși generali ai PSD au început să voteze proiecte de hotărâre care nu sunt redactate sau nu sunt aduse scriptic în sala atunci când are loc ședința Consiliului. Mai mult, ele nu sunt publicate nici după 30 de zile.

În data de 4 septembrie a avut loc ședinta ordinară lunară a Consiliului General al Municipiului București (CGMB). Ordinea de zi propusă de către Primarul General pentru respectiva ședință a fost modificată ad-hoc, la propunerea PSD, povestește alesul general Cornel Pieptea pe blogul personal.

„Drept urmare, 20 de proiecte de hotărâri au introduce pe ordinea de zi fără a fi disponibile spre consultare consilierilor liberali. Doar din lecturarea titlurilor a reieșit că multe dintre proiectele de validări și vacantări de posturi sunt ilegale. Pentru a nu fi complice la aceste abuzuri, întregul grup liberal a părăsit sala de ședinte. Toate elementele de ilegalitate le voi prezenta de îndată ce proiectele vor fi făcute publice! Pentru a mă asigura că vom primi hotărârile adoptate, imediat după ședință am solicitat, în scris, transmiterea acestora către grupul consilierilor PNL.”, a scris acesta.

Cert este că  hotărârile nu au fost făcute publice nici acum. „Practic, multe dintre hotărâri produc deja efecte, deși pentru noi, consilierii liberali, pot fi trectute la capitolul “SECRET”. Ceea ce susținătorii acestor hotărâri nu înțeleg este faptul că, într-un sistem democratic și participativ, transparența este un principiu de bază. Noi, liberalii, vom face toate demersurile necesare pentru ca hotărârile să fie făcute publice, astfel încât bucureștenii să poată vedea cine și cum îi reprezintă în CGMB, iar pe principiul echilibrului de puteri, să ne exercităm dreptul de a corecta hotărârile la spiritul și litera legii”, a mai explicat Cornel Pieptea.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here