HAOS în Nord-Vestul ţării: Cinci judeţe au rămas în BEZNĂ: Becurile se stingeau și aprindeau…

O problemă de sistem a provocat mari probleme de alimentare cu energie în județele din nord-vestul țării. Reprezentanții Transelectrica au declarat că au fost probleme pe interconexiunea cu sistemul european, probleme fiind şi în Ungaria şi Croaţia. În acest moment se lucrează la sincronizarea sistemelor. Sunt afectate cel puțin cinci județe, printre care Cluj, Sibiu, Bistriţa, Mureş fiind o problemă de alimentare cu energie fără precedent în ultimii 30 de ani.

În Bistrița, oamenii spun că parcă ar fi un joc de lumini. Becurile se stingeau și aprindeau. Electronicele si electrocasnicele se opreau și reporneau. Speriați, bistrițenii au deconectat aparatele din prize.

„Avaria din sistemul național de transport al energiei electrice a determinat oprirea mai multor instalații de pe platformă. Oprirea s-a desfășurat în condiții de siguranță. Vom reveni cu detalii. O întrerupere neașteptată a energiei electrice din sursă externă a determinat oprirea/punerea în siguranță a instalaților de pe platforma Azomureș. Drept urmare, în zona platformei poate fi observat un nor de culoare brun/roscat, cauzat de oprirea uneia dintre instalațile de producere a acidului azotic. Menționăm ca nu există pericol pentru angajați și pentru comunitatea locală. Autoritățile cu atribuții în domeniu au fost anunțate”, se arată pe pagina de Facebook a Azomureș.

„A fost o cădere de tensiune în județele din Nord-Vestul României de la Transelectrica”, a declarat prefectul Clujului, Mircea Abrudean, pentru ȘtirideCluj.ro. Prefectura Cluj a anunțat că a fost afectată zona de Nord Vest a țării. Problema a fost pe liniile de înalta și foarte înaltă tensiune.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here