Teodorovici face gargară electorală amenințând multinaționalele

Orban gargară electorală
Orban ar putea pierde alegerile pentru președinția PN în fața lui BușoiL, precum le-a pierdut Ponta cu Iohannis

Declanşarea unor controale ale ANAF la companiile multinaţionale este o gargară electorală, a declarat prețedintele liberalilor, Ludovic Orban, cu referire la anunțul făcut de ministrul Finanțelor, Eurgen Teodorovici. 

Liberalul spune că dacă există companii care nu şi-au plătit taxele şi impozitele, această vină aparţine guvernanţilor.

„Probabil noua şefă a Fiscului pe ţară, domnişoara Triculescu, a descoperit în două-trei zile de când exercită funcţia ce se întâmplă la multinaţionale. Dacă sunt companii care nu şi-au plătit taxele şi impozitele în conformitate cu legea este vina exclusivă a guvernanţilor, adică a ministerului Finanţelor, a ANAF, a instituţiilor care sunt implicate în aplicarea legislaţiei în domeniul taxelor şi impozitelor, în domeniul fiscal”, a declarat Ludovic Orban, într-o emisiune televizată la B1TV.

Potrivit lui, Guvernul trebuie să-i recunoască incapacitatea, incompetenţa sau reaua voinţă în materie de colectare a impozitelor.

„Totul este o gargară electorală. Teodorovici nu face altceva decât să execute comenzile lui Dragnea, care a identificat duşmanii – băncile, companiile multinaţionale. Ei sunt în campanie electorală. E foame de bani la PSD. Ordonanţa 114 nu protejează cetăţeanul. E o minciună gogonată. Încearcă să scoată bani. Guvernul acesta nu are nicio legătură cu legile economiei”, a mai declarat Ludovic Orban.

Potrivit liberalului, Guvernul s-a împrumutat în cei doi ani de zile 20 de miliarde de euro.

Noul preşedintele al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Mihaela Triculescu, nu are experienţă de sistem, ceea ce este un lucru pozitiv, care o poate determina să facă reforme, a declarat duminică, la Antena 3, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

Întrebat care este suma pe care Agenţia de Administrare Fiscală trebuie să o aducă la buget în 2019, Teodorovici a precizat că acesta se va stabili în legea bugetului pe 2019, însă, în afară de planul de încasări, ANAF trebuie să vină şi cu un plan privind modul în care acţionează pentru a face verificările marilor companii.

„Sunt convins că tot ce s-a întâmplat în aceşti ani de după Revoluţie, în zona insolvenţei, în zona marilor corporaţii, în zona sistemului bancar, în zona multor elemente care au făcut obiectul acestei ordonanţe faimoase 114 (OUG 114/2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investiţiilor publice şi a unor măsuri fiscal bugetare n.r) vin din neaplicarea legii de către ANAF. Nu poţi să ai în zona de insolvenţă, faliment, să ai 63 de miliarde de lei. Firmele au fugit în zona de insolvenţă. De ce? Pentru că în cazul insolvenţei sunt mai multe etape legale, şi în Codul fiscal şi în Codul de procedură fiscală, pe care, dacă ANAF-ul le-ar fi respectat, acele firme nu ar fi putut să fugă în această zonă. Să înşele partenerii de afaceri în economie, să înşele statul prin neplata unor sume importante şi alte astfel de aspecte”, declara Teodorovici, la Antena 3.

LĂSAȚI UN MESAJ