Consiliul Județean Ilfov a lansat șase licitații pentru extinderea rețelelor de alimentare cu apă

extinderea reţelelor de alimentare cu apă

Consiliul Judeţean Ilfov, prin compania Apa-Canal Ilfov, a lansat șase licitaţii, în valoare de 496 milioane de lei (peste 100 milioane de euro), pentru extinderea reţelelor de alimentare cu apă.

Lucrările, finanţate prin prin Programul Operational Infrastructura Mare – POIM, se încadrează într-un ”proiect regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Ilfov, în perioada 2014 – 2020“.

Prima licitaţie, de 54,4 milioane de lei, vizează lucrări de ”reabilitare si extindere reţele alimentare cu apă, reţele de canalizare, staţii de pompare apă uzată în Magurele“. A doua licitaţie, de 70,1 milioane de lei, vizează lucrări de ”reabilitare şi extindere reţele alimentare cu apă, reţele de canalizare, staţii de pompare apă uzată în Petrăchioaia, Cernica, Glina“.

A treia procedură, de 153,8 milioane de lei, vizează lucrări de ”reabilitare şi extindere reţele alimentare cu apă, reţele de canalizare, staţii de pompare apă uzată în Grădiştea, Gruiu, Moara Vlăsiei, Periş”.

A patra licitaţie, de 64 milioane de lei, are ca scop extinderea reţelor de alimentare cu apă, reţele de canalizare, staţii de pompare apă uzată în Cornetu, Ciorogârla, Domneşti. A cincea procedură de achiziție, de 59,2 milioane de lei, are ca scop extinderea reţelor de alimentare cu apă, reţele de canalizare, staţii de pompare apă uzată în Ciolpani. A şasea licitaţie, de 90 milioane lei, vizează extinderea reţelelor de alimentare cu apă, reţele de canalizare, staţii de pompare apă uzată în Mogoşoaia, Baloteşti, Tunari.

Extinderea rețelelor de alimentare cu apă, prioritară în Ilfov

În noiembrie 2018, CJ Ilfov a anunţat că 20 de localităţi din judeţul Ilfov vor beneficia de un proiect în valoare de 311 milioane de euro, care prevede introducerea apei şi canalizării. Peste 190.000 de persoane vor primi apă sigură din punct de vedere calitativ, iar peste 140.000 de familii vor fi racordate la canalizare.

LĂSAȚI UN MESAJ