Companiile din domeniul energiei, noua țintă a PSD-ALDE

Alimentarea cu energie electrică

Companiile din domeniul energiei, la care statul român este acţionar, au devenit din nou ţinta acestui Guvern a cărui singură preocupare este secătuirea lor de resurse, este de părere deputatul liberal Lucian Bode.

„A venit acum rândul Romgaz şi Nuclearelectrica să fie stoarse de veniturile suplimentare printr-o decizie a Ministerului Energiei care solicită dividende suplimentare de la aceste companii. Astfel, în cazul Romgaz SA, CA-ul societăţii a avizat solicitarea Ministerului Energiei de redistribuire a unor dividende suplimentare în valoare de peste 500 milioane lei, iar pentru Nuclearelectrica valoarea este de 258 milioane lei.Constat cu surprindere şi indignare că Ministerul Energiei a devenit un preceptor de taxe în slujba Guvernului care, din foame de bani, pune presiune pe companiile energetice profitabile să vireze surplusul la bugetul de stat”, a declarat deputatul.
În loc să lase aceste resurse companiilor pentru îndeplinirea planului de investiţii, Guvernul a lansat o adevărată prigoană împotriva acestora.
Cel mai probabil vor intra şi alte companii energetice profitabile, precum Hidroelectrica sau Electrica SA în malaxorul guvernamental şi vor fi obligate să vireze aceste sume suplimentare.

Companiile din domeniul energiei, sursă de bani

„Atrag atenţia Ministrului Energiei, domnului Anton Anton, că, girând această politică guvernamentală păguboasă, loveşte direct în interesele companiilor pe care le are în portofoliu, dar mai grav aduce mari prejudicii siguranţei şi securităţii energetice a României.Este inadmisibil să fii Ministrul Energiei şi să ai ca unic scop vulnerabilizarea acestor companii, în loc să fii preocupat de dezvoltarea şi consolidarea lor pe piaţa energetică!Dezvoltarea pieţei româneşti de energie nu poate fi realizată prin promovarea unor astfel de decizii!”, a mai spus Bode.
Când loveşti aceste companii, pui în pericol îndeplinirea obiectivului de ţară, acela de a transforma România în hub energetic regional!
„Îi solicit domnului ministru Anton Anton să oprească acest asalt asupra companiilor energetice româneşti şi să definitiveze Strategia Energetică a României, care să fie înaintată Parlamentului spre dezbatere, document vital pentru asigurarea securităţii energetice şi a competitivităţii economiei, precum şi pentru o bună guvernanţă a sectorului energetic!”, a afirmat liberalul.

LĂSAȚI UN MESAJ