Tăriceanu se vrea candidatul comun pentru alegerile prezidențiale

Tariceanu renunta la candidatura la prezidentiale
Foto: Playtech.ro

Tăriceanu încă mai speră să fie el candidatul comun pentru alegerile prezidențiale și bate apropouri la congresul PSD în acest sens. Din păcate pentru el, PSD-iștii vor un candidat propriu în lupta cu Iohannis.

Desemnarea unui candidat comun pentru prezidențiale este propunerea liderului Alianţei Liberalilor Democraţilor (ALDE), Călin Popescu Tăriceanu, îl urmărește și a făcut apel pentru așa ceva chiar la Congresul extraordinar al Partidului Social Democrat (PSD).

„Vă chem să ducem la Cotroceni un preşedinte adevărat, un preşedinte al tuturor românilor, nu doar al găştilor grupate în spatele său, un preşedinte care să fie sensibil la nevoile celor mulţi, ale celor care sunt defavorizaţi de soartă. Nu trebuie să ne mai permitem un preşedinte al cărui scop este doar realegerea lui, iar în numele acestei dorinţe să sacrifice tot: valori morale, independenţa justiţiei, libertăţile şi drepturile românilor. Este timpul pentru un preşedinte care să ne unească şi nu să ne dezbine”, a afirmat Tăriceanu.

Mai mult, liderul ALDE vrea și un plan de acţiune care să se concentreze pe educaţie, sănătate şi infrastructură, dar şi despre modernizarea administraţiei şi descentralizare.

„Acest plan trebuie să aibă proiecte concrete, termene şi responsabili. Cine nu se ţine de ele să ne lase! Trebuie să extindem dialogul şi colaborarea cu partenerii sociali. Trebuie să uităm să mai dăm legi şi reglementări care nu sunt discutate profund şi consistent cu ei. Trebuie să îndreptăm efectele negative ale Ordonanţei Guvernului 114. Aş dori foarte mult să batem în cuie Codul fiscal, astfel încât firmele, oamenii să poată să îşi construiască planuri de afaceri pe termen lung. Vreau să fim cei care modernizăm cu adevărat administraţia românească. Nu trebuie să lăsăm să se încheie acest an fără să avem planuri foarte bine puse la punct care să digitalizeze administraţia centrală. Timpul este prea scurt ca românii să şi-l piardă stând la coadă. Vreau să fim curajoşi şi să mergem mai departe cu descentralizarea, pentru că soarele nu trebuie să răsară numai de la Bucureşti. El poate să răsară şi de la Focşani, şi de la Vaslui, şi de la Bistriţa, şi de la Slatina, de oriunde din ţară”, a adăugat liderul ALDE.

Pe de altă parte, Iohannis tocmai a anunțat și el că va rămâne lupta pentru un al doilea mandat, șefia Comisiei Europene, ne fiind un scop politic pe care sa-l urmărească.

„Domnul deputat Ovidiu Ganţ, în laudatio a menţionat că sunt persoane importante, şi în ţară, şi în Europa, care m-ar vedea într-o poziţie de conducere într-o instituţie europeană. Şi vreau să spun aici, acum, public: eu sunt preşedintele României şi vreau să rămân preşedintele României, şi nu al Consiliului European, pentru că mai sunt multe de făcut şi sunt dispus să rămân implicat”, a afirmat Iohannis.

USR și PLUS își decid singuri candidatul la alegerile prezidențiale

USR şi PLUS anunțau că poartă negocieri pentru desemnarea candidatului la prezidenţiale sau pentru funcţia de premier, preşedinţii celor două partide sunt în discuţii, dar o decizie în acest sens va fi luată în zilele următoare, a afirmat sâmbătă preşedintele Uniunii Salvaţi România, Dan Barna.

„Este o decizie care e încă în analiză va fi evident de la USR sau de la PLUS, dar nu am hotărât încă cum va arăta, însă vorbim de un tandem – candidat la prezidenţiale şi propunere de premier, tocmai pentru a da credibilitate acestei oferte care pe 26 mai a fost semnificativ susţinută de români. USR-PLUS suntem o alianţă care foarte probabil va guverna în 2020, primul pas sunt prezidenţialele – o să stabilim în zilele următoare cum va arăta acest tandem. În momentul de faţă, discuţia este în zona care partid oferă candidatul pentru prezidenţiale, care partid oferă candidatul pentru premier. Preşedinţii celor două partide sunt evident în discuţii. În zilele următoare vom decide cum va arăta propunere de echipă pentru viitorul României. Deocamdată discutăm de cât de larg să fie următorul pas al acordului nostru, introducem toate cele trei runde electorale următoare – prezidenţiale, locale şi parlamentare sau mergem pe acelaşi mecanism de a discuta despre următorul pas şi decidem doar pentru prezidenţiale în acest moment. Sunt mai multe scenarii pe care lucrăm, dar nu avem o decizie definită”, a declarat Dan Barna, la finalul Comitetul Politic al USR.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here