Brașov: Primul aeroport construit în România în ultimii 50 de ani

Braşovul este primul județ din țară unde va începe construirea unui aeroport în ultimii 50 de ani, contractul pentru realizarea terminalului de pasageri fiind semnat de Consiliul Judeţean miercuri.

Preşedintelui Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Ioan Veştea, a declarat că aeroportul din Braşov este o „aşteptare veche” a locuitorilor din judeţ.

„Este o aşteptare veche a braşovenilor. Suntem primul judeţ în care, după 50 de ani, în România se construieşte un aeroport, cu eforturi proprii. Este extrem de necesar. Braşovul este cel mai important judeţ din punct de vedere turistic. Suntem în top ca şi destinaţie turistică, suntem singurul judeţ care nu avem nici măcar 1 km de autostradă. Sperăm ca până la final de 2020 să reuşim finalizarea infrastructurii, iar din anul 2021 să începem operarea aeroportului, dacă nu apar complicaţii în viitoarele proceduri de achiziţii”, a declarat Veştea.

Contractul pentru obiectivul „Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav Etapa a III-a Proiectare şi execuţie lucrări de construcţii şi instalaţii Obiectul Terminal de pasageri” a fost semnat miercuri, după ce CNSC a respins contestaţia depusă de o firmă.

Contractul are o valoare de peste 145 de milioane de lei, iar asocierea celor trei firme, cu care s-a semnat contractul, are la dispoziţie 12 luni, trei pentru realizarea proiectului tehnic şi nouă luni pentru execuţia propriu-zisă a lucrărilor de construcţii şi instalaţii pentru Terminalul de pasageri al Aeroportului Internaţional Braşov – Ghimbav.

„Aerogara va fi construită pe trei niveluri, cu o arie desfăşurată de 11.780 mp, după o soluţie arhitecturală realizată de celebrul arhitect braşovean Dorin Ştefan”, au anunţat reprezentanţii CJ Braşov.

Siegfried Mureşan laudă proiectul 

A fost făcut un pas decisiv pentru finalizarea Aeroportului Internațional Brașov, spune europarlamentarul Siegfried Mureşan.

„Este o mare realizare care va permite Brașovului să-și fructifice potențialul și să se dezvolte cât mai mult. Aeroportul va aduce mai mulți turiști, dar va atrage și noi investitori în județ.”, spune europarlamentarul Siegfried Mureșan.  „Consiliul Județean Brașov construiește Aeroportul Internațional Brașov. Este primul aeroport construit de la zero în ultimii 50 de ani în România”, spune europarlamentarul pe pagina sa de facebook.

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.