PNL vrea tichete de vacanță pentru angajații din privat. Voucherele, subiect de duel pe Facebook între PNL și PSD

În timp ce liderul senatorilor liberali, Florin Cițu,  vrea că bugetarii să nu mai primească vouchere de vacanță , președintele PNL , Ludovic Orban anunță că partidul pe care îl conduce a inițiat un proiect de lege prin care angajații de mediul privat să beneficieze de tichete de vacanță.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, consideră că este o discriminare faptul că doar angajații din sectorul public primesc vouchere de vacanță și anunță că PNL a inițiat un proiect de lege prin care și cei din mediul privat să primească vouchere de vacanță.

„În ceea ce priveşte atitudinea faţă de sectorul public, vreau să fac o diferenţă foarte clară. PNL respectă activitatea oricărui profesor, medic, poliţist, judecător, funcţionar public care îşi face meseria, care e competent, care serveşte interesul public şi care acţionează în conformitate cu misiunea şi cu prevederile legale ale instituţiei în care îşi desfăşoară activitatea (…). Niciun funcţionar care îşi face treaba nu este în pericol. Politicile publice orice partid le implementează prin intermediul funcţionarilor publici. Ceea ce ne dorim este ca angajaţii din mediul privat să beneficieze cu adevărat de recunoaştere, de un tratament firesc şi să nu existe o discriminare pozitivă pe care să o faci pentru angajaţii din sectorul public numai din raţiuni de natură electorală, aşa cum a făcut PSD-ul şi întotdeauna să ştii să menţii echilibrele”, a afirmat miercuri seară Orban la un post central de televiziune.

El a adăugat că PNL a iniţiat un proiect de lege în care şi angajaţii din mediul privat să poată beneficia de tichetele de vacanţă.

„Avem proiect de lege în care să stabilim un regim de deductibilităţi, astfel încât şi angajaţii din mediul privat să poată să beneficieze de aceste vouchere de vacanţă de care beneficiază cei din sectorul public. Noi nu avem nimic împotriva voucherelor de vacanţă”, a precizat liderul liberal.

 

 Liberalul Florin Cîţu vrea ca bugetarii să nu mai primeasca vouchere de vacanţă

„Vine momentul adevărului! În medie salariile nete ale bugetarilor sunt duble faţă de cele din sectorul privat. DUBLE! Dar comparaţia nu este corectă. Nu surprinde toate informaţiile. Bugetarii primesc tichete de vacanţă, tot felul de sporuri, zile libere şi cel mai important siguranţa că indiferent de cât prost îşi fac meseria nu pot să concediaţi. Tot ce primesc în plus bugetarii este susţinut de taxe plătite de privaţi”, a scris Florin Cîţu, pe Facebook.

Liberalul mai spune că bugetarii sunt privilegiaţii societăţii, iar toţi românii, atât cei din ţară cât şi cei din diaspora lucrează pentru că bugetarii să trăiască bine.

Este clar că bugetarii sunt privilegiaţii societăţii. Fără niciun dubiu. Trebuie să avem curajul să recunoaştem TOŢI acest lucru. Restul românilor, din ţara şi din străînătate, muncesc pentru că bugetarii să trăiască bine, chiar dacă majoritatea sunt praf la locul de muncă. (Există o parte dintre bugetarii care merită fiecare leu pe care îl primesc. Ei sunt singurii care rămân în guvernarea liberală.) O DISCRIMINARE nenorocită care trebuie să dispară din societate. AJUNGE!!!”, a completat Cîţu.

  Socialdemocrații sar în apărarea bugetarilor
Ministrul Mihai Fifor a declarat , tot pe Facebook, că PNL “dispreţuieşte” românii care muncesc şi “ameninţă” cu tăieri de venituri.
“PNL dispreţuieşte românii care muncesc şi îi ameninţă pentru a nu ştiu câta oară cu tăieri. Domnule Cîţu, să speraţi să nu aveţi nevoie să intervină pentru dumneavoastră un pompier ‘praf’ la incendiu, un medic ‘praf’ la UPU sau un poliţist ‘praf’ dacă vă aleargă cineva cu un cuţit la brâu, aşa cum s-a întâmplat acum câteva zile la Craiova, când un poliţist aflat în timpul liber a sărit şi l-a imobilizat cu mâinile goale pe agresor. Aţi pus o etichetă pe milioane de oameni care muncesc cinstit şi o fac pentru că societatea asta să funcţioneze. V-aţi bătut încă o dată joc de români făcând această afirmaţie. Începeţi dumneavoastră, domnule Cîţu, senator în Parlamentul României, plătit de la bugetul de stat, şi plecaţi acasă sub eticheta de ‘bugetar praf’. Pentru că nimeni nu v-a ales să staţi acolo pe banii românilor ca să îi dispreţuiţi, să îi jigniţi şi să le luaţi veniturile. Doar aşa, pentru că aţi decis dumneavoastră că bugetarii sunt ‘praf’”, a scris Fifor, miercuri, pe Facebook, ca răspuns la postarea lui Cîţu.

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.