Viorica Dăncilă a discutat cu Ursula von der Leyen despre viitorul comisar european al României

Premierul Viorica Dăncilă a discutat, marţi, cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, despre desemnarea noului comisar european din partea României. Cei doi Înalţi Oficiali urmează să mai aibă o întrevedere în perioada următoare , transmite Guvernul, într-un comunicat de presă.

„Prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut astăzi, la Bruxelles, o întrevedere cu preşedintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în continuarea dialogului pe care premierul român şi oficialul european l-au iniţiat în cadrul unei convorbiri telefonice pe care au avut-o la 29 iulie a.c.. (…) În cadrul discuţiilor, au fost abordate aspecte legate de viitorul comisar european din partea României, inclusiv în ceea ce priveşte conturarea portofoliului alocat ţării noastre în cadrul Comisiei Europene. Cei doi înalţi oficiali au convenit să continue dialogul în perioada următoare”, a transmis Executivul, într-un comunicat de presă.

În cadrul întrevederii, premierul Viorica Dăncilă „i-a transmis felicitări oficialului european pentru nominalizarea la conducerea viitoarei Comisii Europene şi a asigurat de întregul său sprijin în eforturile Comisiei Europene de consolidare a proiectului european şi de a răspunde provocărilor actuale”.

Totodată, Ursula von der Leyen i-a mulţumit Vioricăi Dăncilă „pentru rezultatele excepţionale obţinute de România în exercitarea mandatului Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene”.

Dăncilă este multumită de întâlnire

„Am avut astăzi, la Bruxelles, o întâlnire extrem de plăcută și productivă cu președintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pe care o felicit pentru nominalizarea la conducerea viitoarei Comisii Europene și o asigur de sprijinul deplin al Guvernului României în eforturile asumate de consolidare a proiectului european. Am avut bucuria de a primi aprecieri și felicitări din partea Ursulei von der Leyen pentru modul în care am gestionat Președinția României la Consiliul Uniunii Europene, un mandat de succes și un proiect care a consolidat poziția țării noastre la nivelul Uniunii.

Am purtat totodată cu președintele Comisiei o discuție amplă privitoare la implementarea Agendei Strategice a UE (2019-2024) și am elaborat obiectivele României pentru perioada suprapusă mandatului noii Comisii Europene, în domenii legate de asigurarea securității energetice, sectorul digital, schimbările climatice, rolul UE în plan global.

În cadrul aceleiași discuții am abordat și aspecte legate de viitorul comisar european din partea României, inclusiv în ceea ce priveşte conturarea portofoliului alocat țării noastre în cadrul Comisiei Europene.”, a scris premierul Viorica Dăncilă pe pagina sa de facebook.

Rovana Plumb şi Dan Nica, nominalizați pentru postul de comisar european

Premierul Viorica Dăncilă a condamnat, vineri, într-o conferinţă de presă la Iaşi, criticile faţă de propunerile de comisar european pe care le-a trimis la Bruxelles – Rovana Plumb şi Dan Nica. Ea a spus însă că, dacă cele două propuneri de comisar european nu sunt bune, Guvernul va veni cu altele. Viorica Dăncilă a precizat că l-a informat pe preşedintele Klaus Iohannis înainte de a trimite cele două nominalizări la Bruxelles.

Fostul europarlamentar PSD , Ioan Mircea Pașcu ,a făcut o trimitere voalată către colegii săi Rovana Plumb și Dan Nica, ambii în cărți pentru funcția de comisar european atribuit României.

„Aviz amatorilor: funcția de comisar nu beneficiază de imunitate, doar cea de europarlamentar beneficiază!”, a scris Ioan Mircea Pașcu (PSD) pe rețeaua de socializare.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.