Vasile Dîncu participă la Reuniunea Consiliului Afaceri Externe de la Bruxelles. Războiul din Ucraina, pe agenda miniștrilor

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, participă, luni, la reuniunea Consiliului Afaceri Externe în formatul miniştrilor Apărării din ţările membre ale Uniunii Europene, care va avea loc la Bruxelles.

 „Agenda reuniunii include o sesiune în configuraţie extinsă, dedicată discutării şi adoptării Busolei Strategice, în format comun cu miniştrii afacerilor externe şi miniştrii apărării din statele membre ale UE”, a transmis MApN.

Sunt preconizate dezbateri aprofundate cu privire la principalele linii de acţiune pentru consolidarea profilului Uniunii Europene, ca actor global pe scena internaţională, dar şi pentru asigurarea protejării valorilor şi intereselor europene.

În cadrul unei cine de lucru, miniştrii apărării vor aborda situaţia din Ucraina, generată de agresiunea militară neprovocată şi nejustificată a Federaţiei Ruse, precum şi demersurile de sprijin ale Ucrainei întreprinse la nivelul UE.

La această sesiune va participa, prin videoconferinţă, ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here