Liderii USR și REPER se acuză reciproc pentru eșecul demersului de a contesta la Curtea Constituțională legea privind protecţia avertizorilor în interes public, care vizează persoanele care raportează încălcări ale legii. USR a contestat public, joi, legea avertizorului de integritate adoptată de Parlament despre care au spus că „în forma actuală, nu mai protejează avertizorii”.
Partidul condus de Cătălin Drulă nu a putut însă contesta legea la Curtea Constituțională din cauză că are nevoie de cel puțin 50 de semnături, iar după plecarea mai multor parlamentari din partid, USR nu mai are numărul de semnături necesare, având doar 45, potrivit Digi 24.
De partea cealaltă, REPER transmite, într-un mesaj publicat pe Facebook, că „liderii USR nu au discutat” cu ei.
„USR nu a putut depune sesizarea la CCR pentru legea avertizorilor în inters public nu din cauză că parlamentarii REPER nu au semnat, ci pentru că liderii USR au ignorat situația cu bună știință. Au preferat să ceară unor angajați ai grupului parlamentar să dea câteva mesaje cu puțin timp înainte de expirarea termenului de depunere a sesizării, cerând semnături pe un tabel gol. Liderii USR nu au discutat cu noi. Am fi susținut demersul şi am fi contribuit la text, ca să aibă o minimă șansă la CCR, pentru că în formularea sesizării sunt mai multe aspecte care o fac vulnerabilă. Din nefericire asistăm la același comportament și la aceleași declarații din partea foștilor noștri colegi care cred că oricine altcineva e vinovat de propriul eșec, mai puțin ei și faptele lor”, se arată în mesajul celor de la REPER.
Cetățeanul TV