USR a depus un proiect de lege pentru interzicerea importurilor de petrol, gaze naturale, din Rusia, pe durata războiului

Grupul USR

Parlamentarii USR au depus un proiect de lege care prevede interzicerea importurilor de petrol, gaze naturale, cărbune şi combustibil nuclear din Federaţia Rusă.

„Proiectul de lege a fost depus după ce, la data de 7 aprilie 2022, Parlamentul European a aprobat cu majoritate covârşitoare o rezoluţie prin care cere „instituirea imediată a unui embargou total asupra importurilor ruseşti de petrol, cărbune, combustibil nuclear şi gaz, abandonarea completă a Nord Stream 1 şi 2 şi prezentarea unui plan care să asigure în continuare securitatea aprovizionării cu energie a UE, pe termen scurt”, se precizează într-un comunicat de presă al USR.

Proiectul de lege a fost depus de Deputatul USR Cătălin Teniţă şi senatorul USR Cosmin Poteraş.

„În timp ce în Ucraina sunt bombardate şcoli şi spitale şi sunt omorâţi copii, România şi alte state europene finanţează armata responsabilă de aceste masacre. Asta este realitatea dură: cu banii proveniţi din exporturile de petrol şi gaze, Federaţia Rusă îşi plăteşte soldaţii. În condiţiile în care statul român dispune de suficiente resurse energetice, capacităţi de producţie şi de stocare, nu avem nici o scuză pentru continuarea acestor importuri pătate de sânge nevinovat.”, a declarat senatorul Cosmin Poteraş.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.