Un scandal de proporţii ZGUDUIE Coaliţia: TVA mărit la 19%! Urmează scumpiri în lanţ

Un nou scandal zguduie coaliţia de guvernare. Mai multe produse se vor scumpi după ce TVA ar urma să fie majorat cu 10 procente, de la 9% la 19%.

Accizele la ţigări ar urma să se mărească şi revine în discuţia celebra taxă de solidaritate.

Președintele Klaus Iohannis practic a desființat cu o zi înainte de ședința coaliției de guvernare două măsuri pe care și le doresc cei din Partidul Social Democrat.

CITEŞTE ŞI: Cîţu acuză PSD că bagă România în criză

Mai exact, Klaus Iohannis a vorbit despre introducerea unui impozit progresiv ca fiind o măsură pe care nu și-o dorește președintele României.

Taxa de solidaritate

La fel, a vorbit și despre măsura privind introducerea unei taxe de solidaritate pe care să o plătească multinaționalele care au o cifră de afaceri de peste 1.000.000 de euro.

Preşedintele spunea ieri că nu este o măsură optimă, nu este o măsură care să aducă rezultate, în condițiile în care social-democrații sunt cei care au venit cu aceste două propuneri.

Ce spune PSD

Marcel Ciolacu, președintele PSD, spunea că introducerea taxei de solidaritate este o taxă care este aplicată, spre exemplu, în Germania, dar și în alte țări foarte dezvoltate și nu înțelege de ce președintele Klaus Iohannis nu este de acord cu această taxă.

Această taxă de solidaritate se regăsește și printre propunerile pe care le va formula Adrian Câciu, ministru PSD al Finanțelor publice, pentru că la ședința coaliției de guvernare acesta este așteptat să vină cu propunerile de modificare la Codul fiscal

Aceste propuneri ar trebui să fie adoptate începând cu 1 iulie, pentru ca ele să intre în vigoare peste şase luni, adică de la 1 ianuarie 2023.

Sunt foarte multe neînțelegeri în cadrul coaliției de guvernare. O ședință care ar fi trebuit să aibă loc săptămâna trecută, din cauza acestor neînțelegeri, a fost amânată pentru astăzi.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.