Un primar se opune creșterii salariilor

Primarul orașului Marghita, Marcel Sas-Adăscăliții și viceprimarul UDMR Demian Zsolt sunt la cuțite, iar mărul discordiei îl reprezintă banii orașului. Viceprimarul vrea majorararea salariilor, în timp ce primarul se opune. „Suntem prea săraci să ne permitem să avem atâția angajați cu salarii atât de mari”, susține primarul.

Într-un videoclip postat pe contul său de Facebook, primarul din Marghita, Marcel Sas-Adăscăliții, îi anunță pe localnici că în ședința Consiliului Local de luni, 30 ianuarie, aleșii locali vor trebui să voteze inițiativa viceprimarului Demian Zsolt, pe care o critică vehement.

Potrivit ziarului Bihoreanul, acesta susține că reducerea salariilor din 2021 a fost necesară, laolaltă cu restructurarea din Primăria Marghita, realizată tot la inițiativa primarului, deoarece atunci salariile funcționarilor din micul orășel erau mai mari decât ale celor de la Primăria Oradea sau din Salonta.

„Suntem prea săraci să ne permitem să avem atâția angajați cu salarii atât de mari”, a spus Marcel Sas-Adăscăliții. Acesta a arătat și de ce Primăria Marghita e săracă: orașul are 70% populație în vârstă, 23% din locuințe sunt goale, impozitele și taxele sunt mici, iar înainte de 2021 doar 32% din bugetul orașului se cheltuia pentru dezvoltare, în timp ce restul banilor susțineau funcționarea Primăriei. În 2021, 50% din buget a fost alocat pentru investiții”, a spus primarul.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here