UDMR vrea legi noi pentru administrația publică și salariile directorilor de școli

Keelemen Hunor, președintele UDMR:

UDMR a anunțat care sunt prioritățile parlamentarilor partidului în noua sesiune parlamentară. În fruntea listei sunt administrația publică și salariile directorilor de școli.

Potrivit UDMR, grupurile parlamentare și-au stabilit obiectivele pentru sesiunea parlamentară de toamnă. Unul dintre acestea este „elaborarea unor proiecte de lege care să aducă administrația publică mai aproape de cetățeni, să restabilească încrederea șubrezită între autoritățile centrale și cetățeni, precum și între autorități și antreprenorii mici și mijlocii”.

„Competențele autorităților locale nu pot fi modificate ca urmare a măsurilor de austeritate, iar în procesul de elaborare a bugetului pentru anul viitor trebuie acordată atenție asigurării funcționării corespunzătoare a acestora”, a explicat UDMR.

Tot pentru sesiunea parlamentară care a început în septembrie, UDMR a elaborat o propunere de modificare a legii pentru a asigura o salarizare echitabilă a directorilor de școli
„Directorul lucrează și în vacanță și de multe ori nu-și poate lua nici concediu și totuși în majoritatea cazurilor, responsabilitatea și munca suplimentară pe care le realizează nu sunt recompensate. Acesta este motivul pentru care am elaborat acest amendament, care prevede creșterea salariului cu 1500 de lei brut. În majoritatea instituțiilor, cu această sumă, directorii de școli ar urma să primească salariul cel mai mare, față de situația actuală.” a declarat Szabó Ödön, deputatul UDMR din județul Bihor.
Amendamentul a fost depus la comisia parlamentară.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.