duminică, septembrie 8, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăPoliticăSorin Lavric (senator AUR): România Educată - un eșec de proporții cosmice

Sorin Lavric (senator AUR): România Educată – un eșec de proporții cosmice

-

Rezultatele testelor PISA au scos, din nou, la iveală situația dezastruoasă în care se găsește școala românească, deși ”profesorul” din fruntea țării i-a asigurat pe români în două rânduri că ”România Educată” va reprezenta principalul său proiect de țară, iar elevii români vor avea parte de un sistem educațional adaptat secolului XXI. După zece ani de mandat, în care trădătorul Iohannis nu a făcut altceva decât să se plimbe cu avioane de lux în cele mai exotice destinații, alături de consoarta profesoară, în școala românească domnește doar haosul și incompetența, vechile metode de predare, care pun accentul pe memorare, sunt în continuare dominante, precizează senatorul AUR Sorin Lavric.

„Deși viitorul aparține unor meserii care pun accentul pe o creativitate foarte mare, elevii români nu sunt ghidați în acest sens. Astfel, ultimele evaluări PISA în ceea ce priveşte abilităţile de gândire creativă arată că, în România, 58% dintre elevi ating cel puţin nivelul 3 de competenţă, considerat de bază pentru gândirea creativă, adică pot cel puţin să genereze idei adecvate în contextul unor sarcini expresive sau de rezolvare de probleme simple sau moderate din punctul de vedere al complexităţii, iar 14% se situează la nivelurile 5 sau 6 de competenţă în gândirea creativă (performanţă de top).

Dacă adaptarea metodelor de predare la noile provocări ale societății nu a reprezentat o prioritate pentru regimul Iohannis, în schimb, introducerea cu forța a propagandei LGBTQ în școli, pentru a fi pe placul stăpânilor săi de la Bruxelles, a fost un obiectiv major, pupila satrapului de la Cotroceni încercând prin diverse manevre să promoveze niște legi ale învățământului menite doar să tulbure mințile elevilor și ale profesorilor.

Partidul AUR a solicitat și solicită, în continuare, tuturor partidelor parlamentare și neparlamentare asumarea unui Pact Național pentru Salvarea Inocenței Copiilor, prin care să se respingă orice expunere precoce a copiilor și adolescenților din școli la nuditate și exhibiționism sexual, să se interzică participarea elevilor din școlile gimnaziale sau liceale la manifestări de tip Gay Pride sau LGBTQ fără acordul scris al părinților, să se ceară creșterea pedepselor pentru violența sexuală îndreptată împotriva minorilor și să se descurajeze promovarea picturii, sculpturii, muzicii, cinematografiei și literaturii pornografice de orice fel. AUR militează pentru creativitate, nu diversitate!”, mai precizează Sorin Lavric.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Alfred Bulai a făcut infarct, în arest. A fost transportat de urgență la spital

0
Alfred Bulai a fost dus de urgență din Arestul Central la Spitalul Universitar, după ce a acuzat stări de rău. El ar fi suferit un infarct. Medicul centrului de arestare în care se afla sociologul Alfred Bulai a observat că...