Soluțiile propuse de europarlamentarul Victor Negrescu pentru ca România să intre în spațiul Schengen

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu a vorbit despre şansele României de a intra în Schengen, arătând că există mai multe scenarii.

„Un nou scenariu de lucru, apărut chiar în această seară este ca în rezoluţia privind integrarea româniei la spaţiul Schengen să fie introduse anumite condiţionalităţi suplimentare, eventual să se vorbească mai clar despre modul în care România va combate fenomenul migraţional şi va asista UE pe acest subiect şi acolo să conducă la abţinerea Austriei. (…)Speranţa mea este să nu renunţăm la acest subiect şi să mergem în Consiliu, Pentru a introduce pe ordinea de zi a Consiliului European acest subiect este nevoie de sprijinul preşedintelui Consiliului European şi a preşedinţiei cehe la consiliu, care a dat semne pozitive”, a declarat Negrescu, în emsiunea Talk News de la Prima News TV.

Potrivit lui Negrescu, mai sunt şi alte două posibilităţi, o data ulterioară sau dacă nu, o opţiune mai greoaie, şi anume o sesizare la Curtea europeană de Justiţie. De asemnea, există şi scenariul unui Consiliu extraordinar, care să aibă loc mai târziu chiar anul acesta, cu acest subiect al Schengen pe ordinea de zi, dacă vor fi îndeplinite condiţiile solicitate de Austria.

„Dacă nu, trebuie să punem acest subiect pe ordinea de zi în cadrul preşedinţiilor următoare. Urmează preşedinţia suedeză, Suedia a prezentat deja programul pentru anul viitor, cred că avem puţine şanse să avem pe ordinea de zi în următoarele şase luni anul viitor. Mai degrabă există o şansă în preşedinţia spaniolă, cu un guvern care iubeşte România, social-democrat, condus de Pedro Sanchez”, a afimat Negrescu. 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.