Simion, scandal monstru în Parlament din cauza imnului secuiesc intonat de echipa de hochei a României: Se încurajează separatismul!

Dispute între deputații George Simion (AUR) și Csoma Botond UDMR), marți, în plenul Camerei Deputaților, pe marginea meciului de hochei unde s-a cântat imnul secuiesc. „Imnul secuiesc există de secole, cum există și Ținutul Secuiesc”, a replicat Csoma Botond.

„La meciul de hochei dintre România și Ungaria trebuiau să fie intonate imnurile celor două state. Imnul Ungariei s-a intonat, imnul României nu s-a intonat. S-a intonat, în schimb, un imn al unui ținut inventat. Nu știu unde este domnul Novak, ministru al Sportului, care e deputat, domnul Tanczos Barna, care susține separatismul pe criterii etnice în România. Problema mea personală e legată de absența domnilor deputați din sală, pentru că avem mulți miniștri care sunt deputați și încurajează separatismul sau care doar declară în presă, cum l-am văzut pe ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu… (…) Noi aici, în Camera Deputaților, intonăm imnul României. Vi se pare o problemă gravă, domnule președinte?”, a spus în plenul Camerei Deputaților George Simion.

CITEŞTE ŞI: Grindeanu, reacție dură după ce naționala de hochei a cântat imnul secuiesc la meciul cu Ungaria: „Este un afront”

Președintele de ședință, Daniel Suciu, a răspuns sec: „Este”.

Jigniri

„Știu că AUR-iștii au o agendă specială de a crea tensiuni între români și maghiari. Ați primit această comandă, poate, de la Moscova, dle Simion, că atât știți să faceți din păcate. Mințiți . S-a cântat și imnul României. Da, spontan, etnicii maghiari din echipa României au cântat și imnul secuiesc. Care e problema? Imnul secuiesc există de secole, cum există și Ținutul Secuiesc. Nu a fost un mesaj de jignire la adresa României sau la adresa românilor. Mai terminați cu prostiile astea, să creați tensiuni artificiale între români și maghiari. Aveți o agendă ascunsă? Să vă fie rușine”, a fost replica liderului deputaților UDRM, Csoma Botond.

Vicepremierul Sorin Grindeanu, PSD, i-a cerut ministrului Sportului, Eduard Novak (UDMR) să ia măsuri „urgente” după ce naționala de hochei a României a cântat imnul secuiesc la meciul cu Ungaria.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.