S-a încheiat evaluarea miniştrilor! Ce spune Ciucă

Nicolae Ciucă FOTO: gov.ro

Nicolae Ciucă anunţă încheierea evaluării miniştrilor făcând referire la obiectivele îndeplinite ale guvernului şi la necesitatea de stabilitate a Executivului.

„Evaluarea de etapă a membrilor Cabinetului am făcut-o pe baza a zece criterii obiective raportate la aşteptările cetăţeanului şi societăţii româneşti. (..) Susţinerea românilor este fundamentul pe care putem construi mai departe, iar stabilitatea echipei de miniştri oferă garanţia ca vom acţiona in continuare responsabil pentru atingerea obiectivelor cetăţenilor noştri si pentru continuarea procesului de modernizare a României”, transmite Nicole Ciucă, printr-un comunicat de presă. Premierul trece în revistă obiectivele îndeplinite ale guvernului pe care îl conduce, menţionând ajutorul acordat refugiaţilor ucraineni, măsurile de sprijin în contextul crizei energetice, cele legate de preţul carburantului, creşterea unor venituri, voucherele sociale şi operaţionalizarea PNRR.

CITEŞTE ŞI: Şoşoacă, scandal din cauza preţului benzinei: A vrut să intre peste Nicolae Ciucă!

„Investiţiile vor fi impulsionate in continuare de către fondurile europene pe care le avem la dispoziţie, precum şi de parteneriatul onest cu mediul de afaceri. În momente de criza este nevoie mai mult ca oricând să fim solidari şi uniţi, să ne ascultăm, sa ne înţelegem, să ne ajutam. Ca Prim-ministru şi preşedinte al Partidului Naţional Liberal, voi susţine cu fermitate toate măsurile de dezvoltare a antreprenorilor locali şi a capitalului românesc, dar si menţinerea României ca o destinaţie atractivă pentru investitorii străini. Păstrarea cotei unice de impozitare, a schemelor de ajutor de stat şi accesul la finanţare asigură mediul necesar dezvoltării investiţiilor. Continuăm să îmbunătăţim colectarea la bugetul de stat prin digitalizare si o administraţie mai eficientă”, afirmă premierul.

Independenţa energetică

Nicolae Ciucă susţine că un obiectiv important este obţinerea a independenţei energetice a României şi transformarea ţării într-un factor de securitate energetică în regiune, dând exemplu Legea Offshore, care permite exploatarea gazelor naturale din Marea Neagră.

„Reprezintă un salt remarcabil şi dovedeşte capacitatea României de a găsi noi resurse şi soluţii într-o perioadă în care furnizarea de gaze naturale la nivel mondial este ameninţată de războiul din Ucraina. Crizele actuale au arătat ca trebuie să producem mai mult în Romania. Să reintegram industrii, sa fim orientate către viitor”, a declarat Ciucă.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.