sâmbătă, septembrie 28, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăPoliticăRomânia împrumută peste 900 de milioane de dolari de la SUA pentru...

România împrumută peste 900 de milioane de dolari de la SUA pentru a achiziționa arme

-

România vrea să împrumute 920 de milioane de dolari de la SUA pentru a cumpăra arme. Proiectul aparține Ministerului Finanţelor.

Potrivit documentului „tragerile din împrumut vor fi efectuate de Ministerul Apărării Naţionale, în limita sumei de 700 milioane dolari SUA şi de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, în numele şi pentru Compania Naţională ROMARM S.A., în limita sumei de 220 milioane dolari SUA, prin Contul deschis de către Guvernul Statelor Unite pentru România la Federal Reserve Bank of New York – FRBNY, aferent Programului de vânzări militare în străinătate (FMS) şi pot fi utilizate exclusiv pentru finanţarea cheltuielilor eligibile aferente unor contracte de achiziţie, în conformitate cu prevederile Acordului de împrumut”.

Împrumutul cu dobânzi mici va permite statului român să echipamente militară. România şi-a exprimat deja intenţia de a cumpăra avioane F-35 din SUA, dar pe listă mai sunt echipamente de geniu, sisteme contra proiectilelor reactive, proiectilelor de artilerie şi de aruncător CRAM, sistem de război electronic mobil, centre de operaţii tactice pentru apărarea aeriană şi antirachetă SBAMD-TC, sisteme de radar pasiv pentru supravegherea spaţiului aerian și două nave de patrulare maritimă.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

George Simion, dat în judecată: Minciuna trebuie să aibă un preţ

0
Europarlamentarul PSD Dani Nica a anunțat vineri, 27 septembrie, că îl dă în judecată pe președintele AUR, George Simion, după ce acesta din urmă a lansat zvonuri în spațiul public conform cărora eurodeputatul ar deține anumite construcții hidrotehnice. CITEŞTE ŞI:...