luni, septembrie 23, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăPoliticăRectificare de buget. Guvernul va acorda 1.270 milioane lei pentru datoriile UAT...

Rectificare de buget. Guvernul va acorda 1.270 milioane lei pentru datoriile UAT și ale spitalelor publice

-

Guvernul României a pregătit un proiect de Ordonanță de urgență pentru rectificarea bugetului de stat pe anul 2024. Acesta a fost publicat fiind scos în transparență publică. Proiectul include și alocări pentru achitarea datoriilor unităților administrativ-teritoriale și spitalelor publice.

Proiectul propune alocarea a 242,5 milioane lei pentru gratuitatea transportului public local și metropolitan pentru elevi, conform Legii nr. 198/2023. De asemenea, se dorește alocarea a 278,6 milioane lei pentru completarea drepturilor salariale neacoperite ale unităților de cult din țară, precum și pentru crearea a 280 de posturi suplimentare.

Un alt aspect important este reducerea cu 88 milioane lei a fondurilor destinate .

Programul pentru școli al României, ca urmare a neutilizării sumelor alocate anterior. Proiectul include și o alocare de 914,3 milioane lei pentru drepturile asistenților personali ai persoanelor cu handicap grav.

La capitolul datorii, Guvernul propune alocarea a 1.270 milioane lei pentru achitarea datoriilor unităților administrativ-teritoriale și spitalelor publice. Bugetul Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate va fi suplimentat cu 11.324,5 milioane lei, asigurând continuitatea serviciilor medicale.

Deficitul bugetului general consolidat este estimat la 6,94% din PIB, o creștere semnificativă față de prognoza inițială. Proiectul va fi supus aprobării în procedură de urgență, având în vedere necesitatea urgentă de a răspunde provocărilor economice curente.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Senatorii au cheltuit 300.000 de euro, fără licitaţie, pe eşarfe, butoni cu pietre semipreţioase şi gadget-uri de lux

0
Senatul României a cumpărat, fără licitație, în doar câteva zile, accesorii vestimentare și gadget-uri de lux. CITEŞTE ŞI: Ciolacu, palmă pentru Iohannis: Cere PSD să nu-l lase să fie senator! Camera superioară a Parlamentului a comandat și plătit 291 de eșarfe...