PSD cere testare periodică în școli: Abandonarea de către Guvern este o decizie criminală pentru educația și sănătatea elevilor

covid

PSD consideră că abandonarea de către Guvern a măsurii testării periodice a elevilor reprezintă o decizie criminală, care compromite șansa la educație a elevilor și pune în pericol siguranța acestora, în contextul creșterii ratei de infectare în rândul copiilor și adolescenților cu tulpina Delta a SARS-CoV-2.

„În condițiile în care elevii sub 12 ani nu dispun de opțiunea vaccinării, iar studiile validate la nivel internațional arată că persoanele vaccinate care au împlinit această vârstă pot transmite virusul, testarea periodică a elevilor, cu cel puțin câte două teste pe săptămână, reprezintă o măsură vitală pentru menținerea școlilor deschise în condiții de siguranță. Această soluție este aplicată cu succes în multe state occidentale atât în privința prevenirii transmiterii virusului în unitățile de învățământ, cât și pentru asigurarea desfășurării cursurilor cu prezență fizică.

Este evident pentru toată lumea că cel de-al doilea an școlar din această pandemie începe cu aceeași incertitudine și nesiguranță ce a caracterizat și anul precedent. Guvernul nu mai are nicio scuză! Este revoltător că miniștrii Educației și Sănătății au irosit toată vacanța școlară și nu au organizat testarea pe scară largă în sistemul de învățământ, doar din cauza disputelor politice dintre partidele din Coaliția de guvernare. Chiar și acum, în al treisprezecelea ceas, Guvernul Cîțu se afundă din ce în ce mai mult în conflicte politice pentru putere, fără a face nimic pentru buna desfășurare a noului an școlar”, a transmis PSD.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.