miercuri, iunie 26, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăPoliticăProiect de Lege: elevii vor avea acces gratuit la muzee, concerte şi...

Proiect de Lege: elevii vor avea acces gratuit la muzee, concerte şi spectacole

-

Un proiect de lege depus în Parlament de USR arată că elevii ar putea beneficia de acces gratuit la muzee, concerte şi spectacole, precum şi la alte manifestări culturale şi sportive organizate de instituţii publice.

„În vremurile actuale, în care generaţia tânără şi copiii sunt prizonierii dependenţei de internet sau de jocuri online, muzeele şi instituţiile culturale au obligaţia să îşi lărgească misiunea şi să caute soluţii pentru ca ceea ce au ele de oferit să devină o preocupare proaspătă, atractivă, constantă în viaţa fiecărui elev”, a declarat deputatul USR Filip Havârneanu.

Proiectul USR modifică Legea învăţământului preuniversitar (198/2023) în sensul stabilirii accesului gratuit pentru elevi la muzee, concerte, spectacole de teatru, operă, film, precum şi la alte manifestări culturale şi sportive organizate de instituţii publice.

De asemenea, proiectul prevede să beneficieze de gratuitate şi elevii români din afara graniţelor ţării, bursieri ai statului român.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Şoşoacă şi-a anunţat candidatura la alegerile Prezidenţiale

0
Senatoarea Diana Iovanovici-Şoşoacă şi-a anunţat, marţi, în plenul reunit al Senatului şi Camerei Deputaţilor, candidatura la alegerile prezidenţiale din această toamnă. CITEŞTE ŞI: Şoşoacă aderă la un grup extremist în Parlamentul European Ea a precizat că este ultimul discurs în...