vineri, iunie 28, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăPolitică Președintele Iohannis: Creșterea economiei României a fost una peste așteptări

 Președintele Iohannis: Creșterea economiei României a fost una peste așteptări

-

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis un mesaj cu ocazia celei de-a 30-a ediții a Topului Național al Firmelor Private din România.

Mesajul a fost prezentat de Cosmin Marinescu, Consilier Prezidențial – Departamentul Politici Economice și Sociale.

„Traversăm o perioadă încă marcată de incertitudini și imprevizibilitate. Pandemia, războiul și criza energetică au evidențiat o serie de vulnerabilități structurale în economie și administrație, disparități regionale și fragilități în materie de sustenabilitate. Cu toate acestea, creșterea economiei României a fost una peste așteptări, iar ultimele estimări mențin un avans pozitiv considerabil.

Însă, dat fiind contextul global și regional volatil, atitudinea corectă rămâne una a echilibrului și a responsabilității, însoțită de planuri concrete și pertinente pentru dezvoltarea țării pe termen lung.

Prețurile la energie electrică, gaze naturale și carburanți au generat restrângerea sau chiar închiderea unor activități economice. Crizele suprapuse și-au pus astfel amprenta asupra întregului mediu de afaceri.

Este adevărat că amplitudinea a fost diferită, însă, în ansamblu, atât întreprinderile mici și mijlocii, cât și marea industrie încă se confruntă cu un impact împovărător asupra activității curente.

Pentru atenuarea acestor efecte asupra mediului de afaceri, Guvernul a inițiat și derulează în continuare o serie de măsuri de sprijin.

Întreprinderile mici și mijlocii au reprezentat o prioritate clară pentru schemele de ajutor de stat dedicate traversării crizelor și încurajării investițiilor. Pornind de la nevoile și obiectivele companiilor pe care le conduceți, ați pus pe masa decidenților politici propuneri pragmatice, dar ați și participat constructiv la dezbaterea lor, facilitând soluții adecvate.

IMM Invest rămâne de departe cel mai atractiv program pentru categoria întreprinderilor mici și mijlocii, de unde și necesitatea firească de a susține și firmele din agricultură și industria alimentară”, a transmis președintele Klaus Iohannis.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

CRAIOVA. Criminalul din Grădina Botanică, condamnat la 15 ani de închisoare

0
Magistrații Tribunalului Dolj l-au condamnat pe criminalul din Grădina Botanică din Craiova la 15 ani de închisoare și daune morale în valoare de 200.000 de euro pentru familia lui Melis. CITEŞTE ŞI: Tânărul înjunghiat în Grădina Botanică din Craiova va...