Premierul Ciucă a discutat cu premierul Bulgariei despre aderarea la Spațiul Schengen

FOTO: gov.ro
FOTO: gov.ro

Premierul Nicolae Ciucă a avut o convorbire în format videoconferință cu premierul Republicii Bulgaria, Galab Donev. Cei doi oficiali ai au reconfirmat interesul comun de a adera la Spațiul Schengen.

„Discuția s-a axat pe avansarea proiectelor de conectivitate, confirmate în întâlniri  precedente la nivelul Guvernelor de la București și Sofia. Cei doi șefi de Guvern au confirmat interesul pentru avansarea pașilor concreți în vederea asigurării navigabilității permanente pe Dunăre și construirea unui pod nou în zona Giurgiu-Ruse, acestea fiind proiecte complementare, în concordanță cu interesele ambelor state, ale întregii regiuni și ale UE în ansamblu”, a anunțat Guvernul României.

În context, premierul Ciucă a încurajat partea bulgară să finalizeze procedurile interne necesare aprobării și implementării proiectului european Fast Danube, care, prin dragarea Dunării, va asigura condiții propice de navigație indiferent de sezon.

„Cei doi lideri au agreat să fie continuate discuțiile asupra dezvoltării de proiecte comune în domeniul energiei regenerabile. Premierii Ciucă și Donev au reconfirmat interesul comun al României și Bulgariei de a adera la Spațiul Schengen în cursul acestui an, apreciind importanța menținerii bunei cooperări și coordonări în plan bilateral și european. În acest context, a fost subliniată necesitatea de a sprijini soluții europene pentru continuarea combaterii migrației ilegale și protejarea frontierelor externe ale Uniunii Europene”, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.