Ponta: Volodimir Zelenski își bate joc de români! 

Fostul premier Victor Ponta susține că președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, își bate joc de românii care trăiesc în Ucraina și le neagă dreptul de a învăța în limba română

„Sașii îi dau medalii lui Iohannis pentru protecția minorităților. Păi România are o minoritate în Ucraina, în Bucovina, oamenii aia luați cu și trecuți cu forța la URSS, acum Ucraina pentru că așa au decis Hitler și cu Stalin. Ce s-a întâmplat cu ei de la 1 ianuarie? Nu mai au voie să aibă nici măcar un abecedar în limba română, oricum nu mai au voie să aibă cetățenie, oricum nu mai au voie să vorbească, să aibă emisiuni în limba română. Cu ce i-a protejat domul Iohannis pe românii de la Cernăuți?”, a spus Victor Ponta, la România TV.

Mai mult, Victor Ponta susține că Volodimir Zelenski își bate joc de minoritatea românească din Ucraina, dar și de țara noastră.

”Zelenski își bate joc de noi! De ce nu îi lasă pe copii români să învețe limba română? Eu m-am așteptat ca domnul Iohannis să anunțe ”dacă vă comportați așa cu românii din Ucraina, noi România vă blocăm orice fel de chestie la Uniunea Europeană la NATO, până când vă reveniți. Dar domnul Iohannis nu a zis nimic”, a mai adăugat Ponta.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.