Parlamentul își cumpără sistem antitero de peste 3 milioane de lei

Foto Sursa: Parlament, Facebook
Sursa: Parlament, Facebook

Camera Deputaților cumpără sisteme control antitero, în valoare de peste 3 milioane de lei. În expunerea de motive se arată că sistemele actuale sunt vechi de peste 15 ani, se strică des și pot procesa un număr mic de persoane fără a se bloca. 

„Aparatele cu raze X, porțile detectoare și detectoarele portabile de metale sunt destinate controlului tehnic antiterorist. Cu acestea se vor controla bagaje de mână, colete, truse și genți de scule, echipamente tehnice, dispozitive și echipamente de transmisie tv, diverse obiecte”, se arată în caietul de sarcini depus de Camera Deputaților.

În prezent la Camera Deputaților sunt încă în exploatare sisteme de control antitero cu o vechime ce depășește 15 ani – EOL (End Of Life), ce asigură securitatea, amplasate în teren, operate de SPP.

„Echipamentele au un grad avansat de uzură și suferă intervenții tehnice la un interval de timp foarte scurt. În prezent acestea pot procesa un număr mic de persoane fără a se bloca. De asemenea, în unele cazuri s-a constatat imposibilitatea procurării pieselor de schimb necesare reviziilor radiologice conform cerințelor legale”, se mai arată în document.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.