Orban: Mai sunt cinci zile şi recensământul riscă să fie finalizat la „calendele greceşti”

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

Președintele partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, susține că „recensământul s-a împotmolit”, deși era programat de doi ani. „În mileniul 3, în epoca internetului şi digitalizării, Guvernul, INS şi supradimensionatul aparat administrativ nu sunt capabile să realizeze recensământul, care fusese planificat de cel puţin doi ani de zile”, afirmă Orban.

„Recensământul împotmolit. Astăzi se împlinesc 163 de ani de când Alexandru Ioan Cuza a înființat, prin Ordonanța Domnească nr. 276, Oficiul Central de Statistică Administrativă. Deși proaspăt înființat, Oficiul a reușit să realizeze primul recensământ din România, între 1859 și 1860, cu mijloace materiale și financiare precare și cu doar 500 de „ inteligenți”(recenzori). Recensământul a fost condus de Dionisie Pop Marțian în Muntenia și de Ion Ionescu de la Brad, în Moldova. Recensământul a fost condus de Dionisie Pop Marţian în Muntenia şi de Ion Ionescu de la Brad, în Moldova. În mileniul 3, în epoca internetului şi digitalizării, Guvernul, INS şi supradimensionatul aparat administrativ nu sunt capabile să realizeze recensământul, care fusese planificat de cel puţin 2 ani de zile. Mai sunt 5 zile până la data de finalizare şi, după informaţiile neoficiale pe care le am, cu actuala mobilizare de resurse, recensământul riscă să fie finalizat la calendele greceşti”, a scris Orban, pe Facebook. 

Liderul Forței Dreapta susține că informaţiile furnizate de recensământ sunt foarte importante pentru a avea o imagine corectă asupra realităţii din România.

”Guvernul, autorităţile locale ar trebui să fie cele mai interesate de aceste date care pot să le modeleze politicile publice. În timpul lui Antonescu, Guvernul României a fost capabil să finalizeze un recensământ general (inclusiv recensământ agricol) în 1941, în plin război. Guvernul actual nu are nicio scuză pentru amatorismul şi delăsarea cu care tratează recensământul”, adăugat Orban.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.