Orban îl trage la răspundere pe Cîţu pentru problemele din domeniul Sănătăţii

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

Președintele PNL Ludovic Orban susține că, în perioada în care el se afla la şefia Executivului, Ministerul Sănătăţii nu a fost lăsat să se ocupe singur de gestionarea pandemiei. „Parțial, dar întotdeauna atunci când un domeniu atât de important cum este domeniul apărării sănătății cetățenilor nu funcționează la parametri este și responsabilitatea premierului”, afirmă Orban.

„Ca premier, eu nu am lăsat numai Ministerul Sănătății să se ocupe de confruntarea cu primele trei valuri, în special valul al doilea, care mi-a venit chiar în campania electorală. Aici premierul trebuie să fie implicat în prima linie a bătăliei. Plus că sunt foarte mulți actori care nu sunt numai de la Ministerul Sănătății. Gândiți-vă că sunt implicate prefecturile, prefecții sunt cei care conduc comandamentele pentru situații de urgență de la nivel județean și de la nivelul Municipiului București, sunt implicate structurile Ministerului de Interne, în special Departamentul pentru Situații de Urgență”, a declarat președintele PNL, la TVR 1.

Reacția liderului PNL vin după ce premierul Florin Cîţu a anunţat că va cere o „anchetă/analiză” care să arate cum s-a pregătit Ministerul Sănătăţii pentru al patrulea val al pandemiei de COVID-19.

„Este anormal şi cineva trebuie să răspundă pentru asta dacă valul patru nu a fost pregătit, deşi am vorbit despre asta toată vara”, a susţinut Cîţu.

„O să cer o anchetă/analiză, pentru că vreau să ştiu cum a fost pregătit valul patru. Ştiam că vine valul patru, eu am spus tot anul, deci după ce s-a terminat valul trei am spus că nu vreau să se reducă numărul de paturi în secţiile ATI pentru COVID, am spus foarte clar că să rămână intactă capacitatea noastră de a răspunde, aş vrea să văd cum a fost pregătit de Ministerul Sănătăţii acest val şi să vedem dacă s-a ţinut cont de ceea ce am spus eu şi, dacă nu s-a ţinut cont de ceea ce am spus eu, cine nu a ţinut cont şi va fi responsabil pentru asta”, a declarat premierul Florin Cîțu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.