Olanda şi Suedia susţin aderarea României la Spaţiul Schengen

sursa: Pixibay

Partidul Naţional Liberal anunță, printr-o postare pe Facebook, că Olanda şi Suedia susţin aderarea României la Spaţiul Schengen, în urma eforturilor constante făcute de preşedintele Klaus Iohannis, premierul Nicolae Ciucă şi miniştrii PNL.

”Olanda şi Suedia susţin aderarea României la Spaţiul Schengen! Astăzi, Guvernul Suediei a obţinut sprijinul Parlamentului şi a primit mandat pozitiv pentru a vota aderarea României. De asemenea, Guvernul olandez şi-a exprimat poziţia în favoarea intrarii ţării noastre în spaţiul de liberă circulaţie. Aderarea la spaţiul Schengen este un obiectiv al României, iar PNL face toate demersurile necesare pentru ca acest obiectiv să fie atins”, a transmis PNL.

De asemenea, europarlamentarul Dan Nica, liderul Delegației PSD din Parlamentul European, a declarat că verdictul favorabil aderării României la Spațiul Schengen, dat azi de Comisia pentru Afaceri Europene din Parlamentul Suediei, elimină un obstacol important din calea intrării țării noastre în zona de liberă circulație.

„Salut decizia parlamentarilor suedezi, care au dat azi mandat guvernului de la Stockholm să susțină aderarea României la Schengen. Decizia din Comisia pentru Afaceri Europene formalizează o poziție esențială pentru noi în această etapă. Mă bucur că ne-am putut baza pe colegii social-democrați suedezi, cărora le mulțumesc”, a subliniat europarlamentarul PSD.

Prin poziția comisiei abilitate din Parlamentul Suediei se confirmă sprijinul acestei țări pentru intrarea României în Schengen. Decizia finală va fi adoptată de Consiliul UE pentru Justiție și Afaceri Interne, la 8 decembrie.

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.