duminică, septembrie 29, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăPoliticăOamenii lui Geoană și aventurile lor penale

Oamenii lui Geoană și aventurile lor penale

-

Printre prietenii cunoscuți ai candidatului independent la Președinție Mircea Geoană se numără Cristian Rizea, Marian Vanghelie sau Ion Bazac.

De-a lungul anilor, Mircea Geoană nu s-a obosit să lămurească dezvăluirile despre relațiile sale cu oameni de afaceri controversați și despre beneficiile pe care le-a avut de la aceștia.

Vacanțe cu Rizea

Cristian Rizea, un fost deputat PSD condamnat pentru trafic de influență și spălare de bani, aflat în acest moment în spatele gratiilor, a fost unul dintre apropiații lui Geoană.

Slobod la gură, Cristian Rizea s-a lăudat des cu legăturile sale cu familia Geoană, dar și despre viața de lux pe care acesta o ducea. Cei doi s-ar fi cunoscut în 2002, când Geoană era ambasador al României în SUA.

Josette Rizea a oferit recent la Realitatea TV detalii despre relația dintre familia Rizea și Geoană. 

Aceasta a descris cum, între 2005 și 2009, cele două familii au petrecut timp împreună, organizând mese, vacanțe și petreceri de lux. Un episod notabil menționat de soția lui Rizea este o vacanță organizată în Monaco, în 2008, pentru aniversarea fiicei lui Mircea Geoană, Ana. Familia Rizea a aranjat o vacanță de 10 zile la hotelul Metropol din Monte Carlo, unde familia Geoană a stat în camere de lux, la un cost de 1.500 de euro pe noapte. Vacanța a fost repetată și în 2009, când au petrecut încă 7 zile împreună.

De asemenea, familia Rizea a organizat o petrecere pe barcă la Saint-Tropez, la care au participat, pe lângă familiile Rizea și Geoană, și familia Bazac, precum și alți invitați, inclusiv Raul Doicescu și un italian pe nume Giancarlo Vigo, costurile totale ale acestei escapade de lux ridicându-se la zeci de mii de euro.

Un detaliu interesant din această poveste spusă de soția lui Rizea este faptul că Mircea Geoană a stabilit că toate comunicările ulterioare dintre el și Cristian Rizea să fie mediate prin Ion Bazac, un alt om de afaceri influent și apropiat al lui Geoană.

În atenția ANI

Ion Bazac, fost ministru al Sănătății în guvernul lui Adrian Năstase și om de afaceri de succes, a fost un alt apropiat al lui Mircea Geoană. Prezent la petrecerile restrânse de zeci de mii de euro ale familiei Geoană, Bazac a fost implicat de-a lungul anilor în mai multe scandaluri publice precum dosarul ”Sănătatea” din 2005 sau dosarul care a dus la reținerea șefului Doi și-un sfert, fosta unitate de informații a MAI și a miliardarului Puiu Popovici.

În 2008, Mircea Geoană și Ionuț Bazac au ajuns în atenția Agenției Naționale de Fostul secretar general adjunct al NATO a cumpărat un apartament într-un ansamblu rezidențial din Băneasa, pe care l-a omis din declarația sa de avere. Cumpărarea apartamentului precum si plătirea câtorva rate a fost însă confirmată de soția sa, Mihaela Geoană, potrivit realitateatv.net.

Davai ceas!

Geoană a fost chemat de mai multe ori la audieri la DNA în legătură cu diverse anchete. Una dintre aceste anchete a vizat relațiile sale cu oameni de afaceri controversați și posibilele lor influențe asupra deciziilor politice.

Cea mai mediatizată dintre vizitele sale la DNA a fost legată de implicarea sa într-unul din dosarele lui Marian Vanghelie, când procurorii l-au chemat la sediul DNA pentru a-l întreba de 3 ceasuri de lux în valoare de 100.000 pe care acesta le-a primit de la fostul primar al Sectorului 5, drept cadou, după cum susține Geoană.

Mircea Geoană a fost nevoit să predea cele trei ceasuri procurorilor DNA, după ce procurorii au susținut că ar fi fost cumpărate din șpagă.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

George Simion, dat în judecată: Minciuna trebuie să aibă un preţ

0
Europarlamentarul PSD Dani Nica a anunțat vineri, 27 septembrie, că îl dă în judecată pe președintele AUR, George Simion, după ce acesta din urmă a lansat zvonuri în spațiul public conform cărora eurodeputatul ar deține anumite construcții hidrotehnice. CITEŞTE ŞI:...