Ministrul Finanțelor: Nu va reveni FMI în România cât suntem în această guvernare

Adrian Câciu, ministrul Finanțelor, a anunțat că nu va reveni FMI în România, atâta timp când va conduce această coaliţie de guvernare.

„Cât suntem în această guvernare găsim soluţii să ţinem România nu pe linia de plutire, ci acolo, pe traiectoria pe care s-a angajat şi traiectorie pe care câteodată era să derapeze anul trecut. De ce ne imprumutăm la dobânda de 8%? Pentru că avem inflaţie imensă, dar nu este inflaţia noastră. Când s-a făcut liberalizarea pieţei energiei de fapt s-a făcut liberalizarea preţurilor la energie. Au generat o inflaţie imensă.

Ultima lună de inflaţie pe care vă uitaţi, 28% înseamnă creşterea preţului la energie. Acolo vedeţi consecinţele unor politici care nu s-au făcut bine. Se putea face mai bine. Nu zic că nu trebuiau făcute, dar se puteau face mai bine. Încercăm să stabilizăm, încercăm să reparăm şi vom face acest lucru în continuare. O să vedeţi că angajamentele cu privire la deficitul bugetar vor fi menţinute şi se va încheia anul aşa cum ne-am angajat”, a declarat Adrian Câciu, la „Ora Guvernului”, citat de News.ro.

Potrivit sursei citate, pe 31 iulie va fi adoptată de către Guvern strategia fiscal-bugetară.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.