Ministrul Familiei: Avem pregătite pentru cazarea refugiaţilor toate taberele pentru tineret din judeţele de la graniţa cu Ucraina şi Republica Moldova

Gabriela Firea, sursa: FB

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, anunţă că toate taberele pentru tineret din judeţele de la graniţa cu Ucraina şi Republica Moldova sunt pregătite pentru a primi refugiaţi. „Ucrainenii care vin în România vor putea locui în condiţii normale, vor avea un acoperiş deasupra capului fără această grijă în plus”, afirmă Firea.

„Avem pregătite pentru cazarea refugiaţilor toate taberele pentru tineret din judeţele de la graniţa cu Ucraina şi Republica Moldova. Peste 600 de locuri sunt disponibile în şapte centre de agrement. Am făcut împreună cu Izabella Kacsó-Doboly, secretar de stat pe probleme de tineret în Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, un recensământ al bazelor de tineret pe care le putem transforma în tabere pentru refugiaţii din Ucraina. Ucrainenii care vin în România vor putea locui în condiţii normale, vor avea un acoperiş deasupra capului fără această grijă în plus”, a scris Gabriela Firea, într-o postare pe Facebook.

În judeţul Satu Mare, este pus la dispoziţie un minihotel cu 46 de locuri în camere cu 2, 3 şi 4 paturi, în zona ştrandului din oraşul Satu Mare.

În judeţul Maramureş, este pregătită baza turistică Mara, chiar în centrul municipiului Baia Mare, cu 84 de locuri în camere dotate cu grup sanitar şi duş. De asemenea, există conexiune gratuită la internet, o bucătărie funcţională, dar şi un spaţiu de joacă pentru copii.

În judeţul Botoşani, centrul de agrement Codrii de Aramă poate găzdui, în condiţii normale, 130 de persoane. Sunt pregătite camere cu 2 şi 4 locuri, dotate cu mobilier modern, grup sanitar propriu şi televizor. Există şi o sală de mese cu 350 de locuri şi o bucătărie perfect funcţională.

În judeţul Galaţi, 48 de persoane pot fi cazate în baza de tineret din municipiul Galaţi, în camere cu 2 locuri, grup sanitar propriu, televizor, frigider, internet, mobilier modern.

În judeţul Brăila, este pusă la dispoziţie baza de agrement sezonieră de la Lacul Sărat, cu 52 de locuri în căsuţe cu 2 paturi, baie proprie, duşuri cu apă caldă, aer condiţionat. Există şi o sală de mese de 100 locuri.

În judeţul Tulcea, sunt pregătite bazele de agrement din Sulina şi Babadag, care oferă împreună 250 de locuri în camere cu grup sanitar propriu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here