Ministrul Energiei: „Eu sper şi îmi doresc ca în iarna viitoare să nu mai avem nevoie de gaz rusesc

România ar putea avea gaz extras din Marea Neagră chiar din această vară, a anunțat ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Potrivit ministrului, șucrările la instalația de exploatare a gazului din Marea Neagră au fost finalizate, iar acum au loc teste.

„Eu estimez că în această vară, în sistemul naţional de transport va intra gaz românesc din Marea Neagră, din zona offshore. Total, producţia anuală, pe un an de zile, a acestei companii, Black Sea Oil&Gas, va fi de circa un miliard de metri cubi, deci vom avea intrat în această vară-toamnă în jur de trei milioane de metri cubi, zilnic, de gaz natural din Marea Neagră”, a declart Virgil Popescu, la Digi 24.

În ceea ce privește interconectorul dintre Grecia și Bulgaria, prin care România ar putea primi gaz natural lichefiat, se fac eforturi foarte intense din partea autorităților bulgare și elene să termine lucrările.

„Sunt convins că de data aceasta au realizat că trebuie făcut acest interconector, ceea ce va permite României să folosească coridorul vertical și să aducem atât gaz din Azerbaidjan, pentru că prin conducta TANAP, care ajunge din Azerbaidjan în Turcia, apoi TAP, care este din Turcia în Grecia și se duce spre Italia, se intercontează cu interconectorul dintre Grecia și Bulgaria, iar gazul din Azerbaidajan poate să vină prin coridorul vertical în România intrând pe la Giurgiu-Ruse în conducta BRUA. Din BRUA se duce în sistemul național de transport, iar dacă este mai mult decât avem nevoie, se poate duce, evident, către Ungaria și mai departe către toată Europa”, a explicat ministrul. 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.