Ministrul Energiei: „Eu am spus de mai mult timp. Vom avea o iarnă complicată”

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, anunță că va fi o iarnă complicată pentru Europa în privința alimentării cu gaze. Există, însă, și o veste bună: România nu este atât de dependentă de gazul rusesc.

„Eu am spus de mai mult timp: vom avea o iarnă complicată și monitorizăm complet și continuu fluxurile de gaze. E adevărat, România nu este atât de dependentă de gazul rusesc ca alte state europene. Avem în continuare discuții și înțelegeri cu alte state pentru livrare suplimentară de gaze naturale pentru această iarnă. Mai sunt depus la cap la cap niște lucruri cu privire la tranzitul acestor gaze în așa fel încât să le putem aduce în România. Avem pe unde să le aducem în România, prin sudul țării, prin Coridorul Trans-Balcanic, pentru că ați văzut interconectorul între Grecia și Bulgaria în continuare nu este finalizat. Sperăm să fie finalizat până la începerea iernii, dar nu luăm în calcul și discutăm de Coridorul Trans-Balcanic”, a declarat ministrul energiei, Virgil Popescu, la Digi 24.

Ministrul Energiei a mai anunţat că în momentul de faţă România are un stoc de gaze naturale de peste 75,6 la sută şi a preconizat că în luna noiembrie acesta va depăşi 80 la sută.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.