Ministrul Apărării: „Nu au fost semnalate mine care plutesc pe mare şi care ar putea lovi vase comerciale”

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a anunțat că nu au fost semnalate mine care plutesc pe mare şi care ar putea lovi vase comerciale sau care ar putea să ajungă în port.

”În momentul de faţă nu au fost semnalate mine care plutesc pe mare şi care ar putea lovi vase comerciale şi să ajungă în port, există o temere, există o alertă făcută încă de vineri, de partea rusă, printr-un email”, a spus ministrul Apărării, precizând că Iinstitutul Hidrografic al Marinei Spaniole a primit această alertă, care coordonează zona noastră.

S-a făcut o avertizare şi obligaţia legală este să scoatem în larg vase cu specific pentru supraveghearea zonei maritime. Noi nu am descoperit până acum mine plutitoare care să fie lansate, în derivă, pe mare. A fost minată masiv Marea Neagră în zona spre Ucraina, ucrainenii spun că ruşii au făcut, ruşii că ucrainenii. Trebuie să gândim o deminare a zonei, dar nu e cazul, nu este un pericol”, a declarat Vasile Dîncu, la Profit TV.

Luni, conducerea Forţelor Navale Române a cerut intensificarea măsurilor de supraveghere a spaţiului maritim al României, după cea fost primit avertizarea cu privire la posibila existenţă a unor mine în zonă. Puitorul de mine ”Viceamiral Constantin Bălescu” a făcut, luni, verificări, fără a fi descoperite mine în aria de patrulare.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.