Ministrul Agriculturii: România își poate hrăni integral populația numai din producția internă

Adrian Chesnoiu

România este o țară care își poate hrăni integral populația, însă mai bine de jumătate din alimentele consumate vin din alte țări. În acest sens, ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, susține că, începând din acest an, vom vedea mai multe fabrici de procesare, dar și depozite pentru fermieri, astfel încât să nu mai exportăm cereale și alte alimente de bază, pentru că nu avem unde să le procesăm în țară.

„România este o țară stabilă, un stat care își poate hrăni populația, avem suficiente produse agroalimentare și în general producem mai mult decât reușim să consumăm. Ceea ce transformă țara noastră într-o țară cu potențial de export. Și de aici apare oportunitatea. Producția, din punctul meu de vedere, este aproape de maxim, pentru că la agricultură nu putem vorbi de condiții ideale. Ce poate face România, este să utilizeze în viitor fiecare bucățică de pământ disponibil, astfel încât chiar și terenurile care trebuie păstrate neproductive sau lăsate în repaos în conformitate cu legislația europeană.

Depindem foarte mult de schimbarea unor tehnologii, de îmbunătățirea tehnologiilor folosite, a verigilor tehnologice, a comasării terenurilor, pentru că noi avem foarte divizate. Putem să vorbim despre creșterea producțiilor și randamentul producțiilor, ținând cont de fertilizanții pe care îi folosim, nivelul lor”, a declarat ministrul Agriculturii, potrivit Stirile PRO TV

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.