Miniștrii apărării din NATO se reunesc să discute despre întărirea mijloacelor de apărare în statele din Europa de Est

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, participă la Reuniunea extraordinară a miniştrilor apărării din statele membre ale NATO, care se va desfăşura la Cartierul General NATO de la Bruxelles.

”Evenimentul, coordonat de Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, pe fondul războiului declanşat de Federaţia Rusă în Ucraina, reprezintă un reper important în planul pregătirii deciziilor pe palierul adaptării NATO la actualul context de securitate, în perspectiva  Summit-ului de la Madrid din 29-30 iunie”, a informat Ministerul Apărării.

Potrivit aceleiași surse, prima sesiune va fi dedicată situaţiei de securitate din Ucraina şi implicaţiilor acestui conflict asupra Alianţei şi a partenerilor din vecinătate. Această sesiune va avea invitaţi miniştrii apărării din Suedia, Finlanda, Georgia şi Ucraina şi va beneficia de prezenţa Înaltului Reprezentant al UE pentru afaceri externe şi politica de securitate, Josep Borrell.

A doua sesiune în format aliat prevede dezbateri aprofundate referitoare la adaptarea pe termen lung a posturii colective a NATO pentru a răspunde noilor realităţi de securitate de la graniţa Alianţei.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.