Măștile textile, interzise la școală. Anunțul ministrului Sănătății

FOTO: pixabay.com

Măştile textile vor fi interzise în şcoli şi universităţi, a anunţat ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă. Elevii şi studenţii trebuie să poate doar măşti de protecţie de uz medical.

Potrivit ministrului Sănătății, măștile pe care le vor folosi elevii trebuie să fie de uz medical, deoarece cifrele privind incidența infecției și severitatea infecției cu Covid-19 la copii sunt ”îngrijorătoare”.

”Suplimentar față de ce a fost prevăzut în anul anterior, măștile utilizate de către elevii din învățământul primar, gimnazial, liceal, precum și la nivelul universităților și facultățilo, trebuie să fie măști de uz medical. Deci nu se mai permite utilizarea măștilor textile. Avem în vedere această modificare și mențineri ale mijloacelor de protecție deoarece cifrele privind incidența infecției și severitatea infecției cu Covid-19 la copii sunt îngrijorătoare atât la nivel internațional, cât și la nivel național. Ce vedem acum, zilele acestea, sunt rate destul de crescute de spitalizare pentru copiii infectați cu Covid”, a declarat ministrul Sănătății.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.