Marcel Ciolacu a obosit să aibă dreptate

Preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a declarat luni că a obosit să aibă mereu dreptate.

El a spus, cu toată diplomația de care e în stare, că nu s-au mărit taxe, ci, prin modificările fiscale făcute recent de Guvern. au fost scoase nişte excepţii din Codul fiscal.

„Ce să fac? Tot timpul să am dreptate, cum am avut şi cu irigaţiile, şi cu marile companii? Câteodată oboseşti să ai dreptate. În acest moment, statul român trebuie să îşi facă treaba. În primul rând, nu s-au mărit taxe, s-au scos nişte excepţii din Codul fiscal, lucru prevăzut în PNRR. Am văzut – şi ceilalţi auditori financiari externi au venit cu aceeaşi soluţie. În primul rând, România să înceapă digitalizarea şi să înceapă să scoată din excepţiile respective”, a spus Ciolacu, la sediul central al PSD.

„Excepțiile lui Ciolacu”

Măsurile care intră în vigoare 1 în august 2022:

► Creşterea taxei pe jocuri de noroc până la 40% pentru câştiguri;

► Creşterea accizelor la tutun şi alcool;

► Scăderea plafonului până la care se acordă facilităţile fiscale construcţiilor, sectorului agricol şi industriei alimentare de la 30.000 de lei lunar la 10.000 de lei lunar;

► Impozitarea contractelor part-time la nivelul salariului minim pe economie;

► Eliminarea impozitului specific pentru HoReCa.

„Vor creşte preţurile la restaurante, că să îşi acopere diferenţa“, a mai spus Adrian Benţa.

Principalele măsuri fiscale care intră în vigoare din 2023:

► Creşterea TVA-ului pentru HoReCa, sucuri carbogazoase;

► Creşterea impozitului pe dividende de la 5% la 8%;

► Creşterea impozitelor pe clădiri;

► Facilităţile fiscale în construcţii şi sectorul agroalimentar numai pentru persoanele fizice care obţin venituri din salarii în baza contractelor de muncă;

► Reducerea plafonului pentru microîntreprinderi de la 1 mil. de euro la 500.000 de euro şi instituirea condiţiei ca microîntreprinderile să aibă cel puţin un salariat.

Ministerul de Finanţe a publicat luni seară un pachet extins de măsuri fiscale prin care speră să obţină, numai în 2022, 2,2 miliarde de lei la bugetul de stat.

Salvatorii Boloș și Daea

Pe de altă parte, Marcel Ciolacu, a declarat că „anumiţi” miniştri din fosta guvernare de dreapta ar trebui să răspundă de ce în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă nu s-a prevăzut „niciun metru” de irigaţii.

„Am văzut cu toţii că în zonele unde sunt irigaţii nu este problemă de secetă. Acum, anumiţi miniştri care au fost în acea faimoasă guvernare de dreapta ar trebui să răspundă de ce în PNRR nu avem prins niciun metru de irigaţii. Încercăm acum cu domnul ministru Boloş şi cu domnul ministru Daea să prindem aceste irigaţii la PNRR. Căutăm soluţii şi din fonduri de la bugetul statului ca să urgentăm acest sistem de irigaţii”, a afirmat Ciolacu, la sediul central al PSD.

El a adăugat că „mai mult ca sigur” se va negocia capitolul referitor la legea pensiilor din PNRR.

„În zona de pensii speciale, în acest moment, cred că am picat cu toţii de acord, este aproape inexplicabil cum să ai o pensie mai mare decât ai avut în activitate şi aici categoric vom veni cu o impozitare foarte mare. Restul rămâne să avem o discuţie şi o decizie în coaliţie”, a explicat preşedintele PSD, adăugând că, din punctul său de vedere, pensiile militarilor sunt pensii ocupaţionale, nu speciale.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.