La Chișinău, integrarea europeană fără fapte, moartă este…

Antonie Popescu
Antonie Popescu

În timp ce ne spune vorbe despre reintegrarea europeană și românească a Basarabiei, puterea de la Chișinău își minte frumos și aliații europeni și americani, scrie avocatul Antonie Popescu sub titlul „La Chișinău, integrarea europeană fără fapte, moartă este…”.

Articolul integral:

În curând va fi publicat Raportul Comisiei Europene privind și progresele unui stat candidat la aderare, Republica Moldova (formulă corectă stat-candidat, că ȚARA e România, care a aderat deja din 2007 la UE. Republica Moldova e doar un rest din Țară, rămas sub ocupație rusească manu militari).

Chișinăul are restanțe mari la armonizarea cu acquis-ul comunitar a legislației. 

130 – unasutatreizeci – de RESTANȚE – acte normative care nu au fost adoptate așa cum a promis MAIA!

DE CE !?

Așteaptă Chișinăul să piardă majoritatea confortabilă de 63% din Parlament pentru a se lamenta!?

Spre deosebire de alte state est-europene, Rep. Moldova are marele avantaj să găsească totul tradus deja în limba romană, din cadrul procesului de aderare la UE al României! Inclusiv experții și traducătorii!

Faptul că a refuzat sau întârziat în accesarea acestor resurse de la București ține mai degrabă de ignoranță decât de problemele cu unionismul pe care conducătorii de la Chișînău nu obosesc a le etala, și local și “la export”, precum Maia și “țara ei” sau Olesea Stamate și complexul de NEțară. 

Rep. Moldova este o statalitate care, dacă nu se integrează UNDEVA, va intra în faliment imediat ce se vor reduce sau înceta ajutoarele externe pentru întreținerea administrației interne, a ambasadelor și reprezentanțelor externe.

Fără armată națională și înzestrare, cu exercițiul suveranității suspendat în raioanele de peste Nistru, dar și dincoace de Nistru, la Tighina unde sălășluiește a 3-a bază militară rusească, cu trupe rusești de ocupație pe zisul teritoriu care întrețin regimul separatist la Tiraspol și cu o Constituție inaplicabilă pe aproape o treime din teritoriu, cu sindromul Palanca netratat, a o ține lângă, ostentativ-provocator, cu discursul suveranist de sorginte sovieto-rusă, nu trădează decât un dublu standard, o lipsa de voința politică pentru integrarea europeană, nu numai anti-unionism!

În schimb, cu obediență și admirație față de legislația putinistă și brejnevistă, CHISINĂUL are grijă și timp de proiecte de modificare a Codului Penal încât unionismul cu dreapta Prutului să fie scos în afară legii, iar unioniștii să fie catalogați „complotisti”.

Aceasta este esența toxică a câtorva propuneri legislative pe care le-am numit LEGI Anti-PRUT, și de care, cu ipocrizie, că să nu zicem viclenie, agenții guvernului spun sau lasă impresia că le-ar fi necesare pentru „reglementarea pe cale pașnica” a conflictului și problemelor de la Nistru!

În realitate, dacă ar fi adoptată în formă nechibzuit prezentată o asemenea prevedere legală, s-ar ajunge imediat la aplicarea ei doar contra unioniștilor pentru că OSCE (despre care știm cum transpare a juca doar cu URSS-ul) s-ar opune la „prigoană” cu dosare penale împotriva liderilor separatiști din stânga Nistrului, iar față de restul separatiștilor va fi pur și simplu inaplicabilă, ca și restul legislației de azi a Rep. Moldova, în raioanele de răsărit. 

DE CE AR FACE CHIȘINĂUL UN JOC RUSESC de punere la colț a curentului proeuropean de reintegrare românească !? 

În timp ce ne spune vorbe despre reintegrarea europeană și românească a Basarabiei, își „minte frumos” și aliații europeni și americani…:

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.