Iohannis și Macron, întâlnire comună la Baza Kogălniceanu. Ce vor discuta cei doi șefi de stat

Preşedinţii României, Klaus Iohannis, şi Franţei, Emmanuel Macron, se întâlnesc la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu din judeţul Constanţa.

Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, cei doi şefi de stat au programat, la ora 9:30 convorbiri tete-a-tete şi convorbiri oficiale, precum şi o întâlnire cu militarii dislocaţi în Baza de la Kogălniceanu, La final, Iohannis şi Macron vor face declaraţii comune de presă.

Un subiect cheie pe agenda întâlnirii va viza evoluţia situaţiei de securitate din regiune şi efectele multiple ale războiului din Ucraina, alături de susţinerea acordată Ucrainei şi refugiaţilor ucraineni.

Iohannis și Macron vor discuta, totodată, despre modalităţile de a consolida pe mai departe Parteneriatul Strategic româno-francez, reînnoit în 2018 prin semnarea, la Paris, de către Klaus Iohannis şi Emmanuel Macron, a Declaraţiei politice aferente, ale cărei direcţii de dezvoltare au fost detaliate în cadrul Foii de Parcurs semnate în 2020.

De asemenea, aderarea României la spaţiul Schengen şi implicarea sa activă în protejarea frontierei externe a Uniunii Europene va fi, totodată, abordată în cadrul discuţiilor.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.