Iohannis: România îndeplinește absolut toate cerințele de aderare la Schengen

FOTO: Presidency.ro
FOTO: Presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis susține că România îndeplinește absolut toate cerințele de aderare la Schengen, iar temerile Austriei conform cărora țara noastră generează sau permite migrația necontrolată sunt neîntemeiate

„România e pregătită de 11 ani. Totuși, anii au trecut și am reluat cu insistență solicitările pentru a finaliza acest demers. Au existat în spațiul european câteva solicitări care se refereau la noi. Una a fost să fie terminat, finalizat procesul MCV, lucru care s-a întâmplat ieri, când Comisia Europeană a decis că s-a terminat MCV, fiindcă România a a atins toate obiectivele”, a declarat președintele Iohannis.

Șeful statului mai spune că România nu a fost, nu e și nu va fi o țară care generează migrația sau permite migrația necontrolatră.

„Am auzit și eu că partea austriacă a venit cu niște date care, după părerea noastră, trebuie să fie foarte atent verificate. Repet, prin România nu a existat, nu există și nu va exista un flux migratoriu necontrolat. Noi știm de unde vin migranții și pe unde trec și în discuții între experți aceste lucruri vor fi explicate și părții austriece. Nu prin România vin acești migranți. Ruta balcanică e problematică. Noi am luat toate măsurile”, a spus șeful satului.

De asemenea, Iohannis a declarat că e posibil ca decizia privind aderarea României la spațiul Schengen să fie amânată o lună sau două.

„Dacă din varii motive nu vom reuși până pe 8 decembrie să avem o certitudine că lucrurile sunt clare, există posibilitatea ca această decizie să fie amânată cu o lună sau cu două luni până când toată lumea va fi convinsă că nu suntem o vulnerabilitate”, a adăugat Iohannis.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.