Iohannis, palmă pentru Rareş Bogdan: Nu vom ataca votul Austria!

Rareș Bogdan

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, înaintea participării la Summitul UE-ASEAN, că va ridica problema României în ceea ce privește aderarea la Spațiul Schengen în Consiliul European.

CITEŞTE ŞI: Rareş Bogdan a RĂBUFNIT: Austria va suporta consecinţele! Trebuie suspendat votul

„Mă tem că așa ceva nu va fi posibil, concluziile se adoptă doar cu unanimitate. Pozițiile sunt aceleași ca la Consiliul JAI. Trebuie să reconstruim întreaga abordare, deci va necesita timp. Deci vă rog să nu aveți așteptări, dar o aderare e posibilă în 2023″, a spus Klaus Iohannis.

Întrebat dacă se putea face mai mult, Klaus Iohannis a răspuns: „Nu, nu se putea face mai mult, pentru că schimbarea de atitudine s-a întâmplat în câteva zile și nu are legătură cu noi, ci cu motivații interne.”

Gest dezamăgitor

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, la Bruxelles, că România nu va ataca la Curtea de Justiție a UE blocarea de către Austria a aderării României la spațiul Schengen, după ce a spus că statul român nu va apela nici la un boicot asupra produselor austriece. „Acum, la cald si emotie, tot felul de analisti vin cu diverse solutii. Romania nu va ataca la CJUE aceasta chestiune”, a afirmat seful statului, întrebat daca Romania se va îndrepta spre justitia europeana in urma votului negativ al Austriei pe extinderea Schengen.

Iohannis afirma duminică, despre gestul Austriei, că „acest vot m-a supărat și m-a dezamăgit”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.