Iohannis, despre criza din coaliţia de guvernare: „Românii vor să vadă mai puțin scandal și mai multă cooperare”

FOTO: Presidency.ro
FOTO: Presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a transmis, miercuri, un mesaj pentru clasa politică, dar și pentru coaliția de guvernare. El le-a cerut să privească spre viitor şi să arate că îi respectă pe români. „Oamenii s-au săturat de discursuri sterile, de veşnicele promisiuni neonorate. Vor să vadă mai puţin scandal şi mai multă cooperare”, a declarat șeful statului.

„Fac pe această cale un apel către toate partidele, atât cele din Coaliția de guvernare, cât și cele din opoziție, să privească spre viitor și să le arate românilor că îi respectă prin acțiunile lor. Simpla retorică nu își are rostul. În contextul pandemiei, sunt conștient că ritmul reformelor nu este mereu cel așteptat, dar sunt multe subiecte importante, fundamentale pentru viitorul României, al căror succes va fi foarte greu de atins fără dialog și cooperare. Fie că vorbim de punerea în practică, printr-un nou cadru normativ, a Proiectului „România Educată”, de revizuirea îndelung așteptată a legilor justiției, de pregătirea viitorului buget, toate necesită implicare, dialog și coordonare.

În domeniul justiției și al statului de drept, agenda publică a fost ocupată de câteva aspecte importante, precum desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție și necesitatea unui cadru normativ care să așeze sistemul judiciar pe baze solide.

Acestea sunt și rămân obiective foarte importante, a căror îndeplinire nu mai poate trena.

Am cerut constant Parlamentului un act de legiferare exercitat cu responsabilitate atât față de cetățeni, cât și față de Constituție. Prin votul dat în anul 2020, cetățenii s-au exprimat fără echivoc pentru repunerea Parlamentului și a autorității acestuia pe o direcție clară, creând premisele unor reforme mult așteptate în diverse domenii cu impact asupra vieții cetățenilor.

Obiectivele ambițioase anunțate în campania electorală, precum și cele stabilite de Coaliție trebuie să rămână reperele activității Parlamentului și ale guvernării, iar realizarea acestora este supusă unei evaluări permanente din partea românilor”, a declarat Iohannis.

Declarațiile președintelui vin în contextul scandalului între premierul Florin Cîțu și USR PLUS, din cauza programului de 50 de miliarde lei pentru primării, numit Anghel Saligny.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.