Hunor: Obligația noastră este să aducem pensiile la zi cu rata inflației. Minuni nu trebuie să promitem

Președintele UDMR Kelemen Hunor consideră că pensiile trebuie să crească pentru a acoperi rata inflației. „Minuni nu trebuie să promitem”, afirmă Hunor.

„Legea și bunul simț ne obligă să creștem pensiile cu rata inflației. Acest lucru îl vom discuta în octombrie-noiembrie, cu ocazia dezbaterii legii bugetului de stat. Dar acest lucru trebuie să-l facem, aici nu avem nimic de adăugat și nimic de comentat. Un singur lucru poate să facă Parlamentul sau Guvernul, să amâne această prevedere, ceea ce nu va face, să fiți siguri”, a declarat Kelemen Hunor, la Digi 24.

Liderul UDMR a vorbit și despre propunerile venite din PSD și PNL privind majorarea pensiilor cu mai mult decât rata inflației.

„Eu m-am abținut să intervin în această dispută. Eu spun că obligația noastră este să aducem pensiile la zi cu rata inflației, din 1 ianuarie, și să găsim resurse, cât e posibil în această perioadă dificilă din punct de vedere economic, să păstrăm puterea de cumpărare pentru fiecare familie, cât se poate. Minuni nu trebuie să promitem”, a adăugat Hunor.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.