Guvernul prelungește cu trei luni măsura compensării preţului la carburanţi

FOTO: Pixabay.com
FOTO: Pixabay.com

Coaliţia de guvernare a decis ca măsura compensării preţului carburanţilor cu 50 de bani să mai rămână în vigoare încă trei luni, afirmă surse politice.

Guvernanții au decis ca preţurile la carburanţi, benzină şi motorină, să fie in continuare compensate cu 50 de bani pe litru.

De asemenea, coaliția de guvernare a decis plafonarea preţului pentru metrul cub de lemn de foc de la Romsilva, la 500 de lei. De asemenea, va fi interzis exportul lemnului de foc.

Ministerul Mediului a anunţat, zilele trecute, că pregăteşte un act normativ pentru plafonarea preţului lemnului utilizat pentru încălzire.

„În contextul crizei energetice pe care o traversează Europa, precum şi a perspectivelor pe termen scurt şi mediu, constatăm o serie de creşteri artificiale ale preţurilor la majoritatea materiilor prime utilizate drept combustibil pentru încălzire. În România, peste 3 milioane de gospodării se încălzesc cu lemn de foc sau cu produse derivate. Considerăm că, atunci când categorii întregi de cetăţeni riscă să devină victimele unor creşteri de preţ nejustificate, în situaţii speciale şi pe perioade limitate de timp, statul are datoria să intervină şi să blocheze posibilitatea apariţiei unor astfel de situaţii. În prezent, specialiştii noştri lucrează pentru a stabili toate detaliile, pe care le vom prezenta în foarte scurt timp”, a declarat ministrul Tánczos Barna.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.