Grindeanu, reacție după accidentul feroviar din Galați: De 20 de ani, în România nu s-a cumpărat nicio garnitură de tren

Sorin Grindeanu/FACEBOOK

Locomotiva care a provocat accidentul de sâmbătă, 25 martie, în urma căruia o persoană a murit, iar alte trei au fost rănite, a fost verificată tehnic chiar în dimineața acelei zile, a afirmat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Ministrul Grindeanu a cerut anchetă și măsuri rapide din partea CFR Călători, în urma accidentului produs în Gara Galați.

„În acest moment este în desfăşurare o anchetă. Dar pot să vă dau un lucru, cred eu, în premieră. Locomotiva care a cauzat accidentul de sâmbătă seara, deci, în seara datei de 25 martie, a ieşit din revizie tehnică, din depoul Ploieşti în dimineaţa acelei zile. Am actele, raportul din acest punct de vedere, în dimineaţa acelei zile, această locomotivă a ieşit din revizie tehnică programată din timp, de la depoul Ploieşti. A făcut o cursă de la Ploieşti la Galaţi. Pe 25 dimineaţa a ieşit din depoul Ploieşti după revizie tehnică”, a declarat Sorin Grindeanu.

Ministrul a mai spus că starea precară a materialului rulant al CFR Călători este „consecința a zecilor de ani de subfinanțare”, iar demisia unui director sau ministru nu rezolvă problema.

„Un om poate să îşi dea demisia, că vorbim de director general la CFR Călători, că vorbim de miniştri, nimeni nu este de neînlocuit şi nimeni nu este perfect. Lucrurile astea în schimb nu rezolvă problema. Toate aceste lucruri care de aproximativ 30 de ani nu s-au rezolvat în România. De 30 de ani există subfinanţarea acestui sistem feroviar şi nu doar subfinanţare. Aceste lucruri nu se rezolvă printr-o demisie sau alta. (…) Sunt zeci de ani, cam de 20, de când în România nu s-a cumpărat nicio garnitură de tren. În această săptămână, se depun ofertele pentru 16 locomotive electrice noi”, a adăugat Grindeanu.

O angajată CFR a murit în urma accidentului feroviar din Gara Galați. Grindeanu a transmis condoleanțe

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.